Štede papir: Vijećnici iz Novigrada radit će preko tableta

Članovima Općinskog vijeća Općine Novigrad Podravski podijeljeni su tableti preko kojih će se sazivati sjednice, dostavljati materijali za sjednice, a također i obavljati komunikacija vijećnika sa službenicima, pročelnikom i načelnikom.

– Ovakvim načinom rada, osim efikasnosti, ostvarit će se i uštede u novcu i vremenu. Naime, vijećnicima se u materijalima trebaju dostavljati svi važni dokumenti o kojima se raspravlja na sjednici ili koje trebaju primiti na znanje kako bi pravovremeno bili informirani. Za 13 vijećnika sve se moralo kopirati u 13 primjeraka, a to je velika potrošnja papira, tonera i vremena. Poziv za iduću sjednicu Vijeća s materijalima više neće u velikim kovertama biti fizički nošen svakom vijećniku na kućnu adresu kao do sada, već će biti upućen preko vijećnikove mail adrese, a on će sve to primiti i moći pročitati na zaduženom tabletu – objasnio je općinski načelnik Zdravko Brljek – Brčo.

Dodao je kako su vijećnici educirani o korištenju tableta, a uz svaki tablet dostavljena je i zaštita koja ujedno može služiti i kao stalak.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI