Štef je ribolovac već pola stoljeća: “Još mi nije došla velka riba, valjda bude!”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ludbreška Bednja i Otok mladosti od uređenja su sve veći mamac za mnogobrojne ribiče koje gotovo svakodnevno možete vidjeti u Ludbregu, pa smo tako i prošlog tjedna sreli Stjepana Kučiša koji na ribolov u Ludbreg dolazi iz Šemovca.

Ova priča objavljena je u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Dolazim na ribolov gotovo svaki dan, ali zadnjih desetak dana ribe baš i nema. Po zimi smo lovili i bilo je ribe, ali sada ništa. Inače sam iz Šemovca pa znam ići često i tamo na jezero i mislim da je tamo i najbolja voda i riba, ali evo nešto se zadnjih dana događa pa nema ribe – rekao nam je Stjepan.

rpt

Stjepan je inače iskusni ribič, kaže kako najviše lovi na gliste i crve, a iako je ribič već pedestak godina, kaže kako mu velika riba još nije došla.

– Ribolovom sam se krenuo baviti ’71. godine, ali nisam jedan od onih ribiča da preuveličavam ulove. Većinom sam lovio ribe od 2,5 do tri kile, nešto veliko dosad nije došlo, ali jednom valjda bude i to. Ribolov mi je hobi i veselje, počeo sam tako kao mlad s drvenim štapovima – rekao je Stjepan.

-Na kraju nam se i požalio na restrikcije, dozvole i svu administraciju koja je danas potrebna da bi se otišlo u ribolov.

Malo me smetaju te sve dozvole za ribolov. Sad Ludbreg ima svoje, Koprivnica svoje, Međimurje svoje. Sad sam skoro tisuću kuna dao za sve te dozvole pa plus još sad i ta aplikacija koja je uvedena. Na kraju ispadne da treba dobra penzija da bih mogao u ribolov – rekao je za kraj Stjepan.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI