Stekle informatičke vještine: Osobe s invaliditetom osposobljene za tržište rada

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Polaznici projekta Socijalno uključivanje i jačanje marginaliziranih skupina putem mobilnog mentora, odnosno osobe s invaliditetom, u četvrtak su primili priznanja o stečenim vještinama informatičke pismenosti, a sve radi zaposlenja i samozapošljivosti.

– Osnovni cilj ovog projekta bio je osposobiti osobe s invaliditetom za tržište rada. Kroz dvije godine osposobljeno je 24 polaznika te su im osigurana uvjerenja da mogu raditi na poslovima za ECDL operatera. U prvoj godini osposobljeno je deset osoba, to su zapravo bile osobe s najtežom vrstom invaliditeta, odnosno slijepe, gluhe i osobe u kolicima – rekla je Marija Mraz, predsjednica Udruge Bolje sutra.

Iris Mraz, jedna od korisnica projekta, istaknula je kako je naučila raditi u programu kao što je Word, Excel, koristiti se internetom, a nada se kako će sada imati više prilika u zapošljavanju.

FOTO Iva Šandrovčan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI