Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

STEM radionicama u Suncu počeo vrijedan nacionalni projekt

U Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce u Koprivnici provodi se nacionalni projekt “Ostajem u igri!- socijalno uključivanje kroz terapiju igrom”. Kako doznajemo u Gradu Koprivnici, riječ je o projektu kojim se uvodi inovativna socijalna usluga terapije igrom za djecu diljem Hrvatske i senzibilizira šira javnost, stručnjaci i članovi obitelji za potrebe djece i mladih s emocionalnim i ponašajnim teškoćama.

Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 1.499.622,58 kuna. Nositelj projekta je Društvo „Naša djeca“ Maksimir Zagreb, a partner Savez društava Naša djeca Hrvatske koji kroz svoja lokalna društava, među kojima je i DND Koprivnica, omogućava realizaciju projekta u deset gradova.

-Jedna od aktivnosti projekta su STEM radionice kojima se razvijaju različite kompetencije kod djece kao što su: savladavanje vještina učenja, korištenje tehnologija, rješavanje problema, inovativnost, kritičko razmišljanje, timski rad i suradnja, prilagodljivost, društvena i kulturološka osviještenost. Radionice će se provoditi u osnovnim školama u Zaboku, Koprivnici, Malom Lošinju i Zagrebu – doznajemo u Gradu.

U Podravskom suncu na STEM radionici su sudjelovali učenici od 5. do 8 razreda koji su u dva dana naučili koristiti CODEY ROCKY robote te slagati WEDO LEGO kocke.

-Uključivanje Koprivnice u ovaj hvalevrijedan projekt još je jedan od uspjeha našeg Društva naša djeca i zadovoljni smo što ćemo pomoći djeci s poteškoćama u razvoju i njihovim roditeljima pružanjem kvalitetnih i uključivih socijalnih usluga terapije- kazala je Jadranka Lakuš, predsjednica DND Koprivnica.

U nastavku projekta slijede aktivnosti koje će provoditi socijalna pedagoginja Katarina Liplin Varvir koja je ispred DND Koprivnica završila edukaciju u sklopu projekta i stekla međunarodni certifikat. Katarina Liplin Varvir će pružati besplatnu stručnu individualiziranu pomoć putem usluge terapije igrom i tako doprinijeti smanjenju socijalne isključenosti djece.

FOTO Grad Koprivnica

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI