Stigao vodovod: Tko bi ovdje želio živjeti bez pitke vode? sad smo i službeno u 21. stoljeću

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Lukovcu, mjestu u općini Rasinja, završeni su radovi na izgradnji vodovodne mreže za dio naselja.

Ukupna je duljina izgrađene mreže 3,5 kilometara, a kako doznajemo od Zdravka Petrasa, direktora Koprivničkih voda, investitora izgradnje, radovi su vrijedni 1,45 milijuna kuna i mještani su pozvani da se priključe na sustav, na što ih prisiljavaju zakonske odredbe. Time je riješena dugogodišnja želja mještana ovog dijela Rasinje koji sada, doznajemo od njih, rade na prikupljanju potrebne dokumentacije za priključenje. Pristup pitkoj vodi sada je dobilo šest kuća u donjem dijelu naselja, dok ih je gore mnogo više, te bi i oni htjeli imati takvu mogućnost.

– Ne radi se tu o našim osobnim interesima, kako se to voli tumačiti, već interesima cijelog mjesta koje će na ovaj način imati budućnost. Nitko tu nakon nas neće htjeti živjeti ako im se ne osiguraju nekakvi uvjeti primjereni 21. stoljeću – rekli su stanari i upozorili kako bi voljeli da voda dođe do njih.

A kakvu-takvu slamku spasa ponudio im je Zdravko Petras, rekavši nam kako se nada da bi iduće godine radovi ondje mogli i početi.

– Projekt je zamišljen kroz faznu gradnju. Prvi dio, koji je uključivao izgradnju precrpne stanice, sada je napravljen. Ostaje gornji dio koji ovisi o novcu Hrvatskih voda, ali to još nije ugovoreno. S obzirom na cjelokupnu gospodarsku situaciju u državi, teško je bilo što prognozirati, ali sljedeće godine projekt ćemo kandidirati i kroz dvije godine nadamo se da ćemo ga realizirati. Problem je što je mjesto prilično dislocirano, od same Rasinje do Lukovca to su kilometri vodovoda po polju. Projekti za drugu fazu već su gotovi, čekamo dozvolu i onda slijedi aplikacija za sljedeću godinu prema Hrvatskim vodama – objasnio je Petras.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI