Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stigli prvi računi za vodu, građani oduševljeni – priključeno već 50 kućanstava

Problem s vodovodom u Apatovcu konačno je priveden kraju, a kako smo doznali, ovih dana stigli su i prvi računi za vodu. Prvi priključci u ovom križevčkom prigradskom naselju krenuli su nekoliko dana prije Božića, a od tada sve veći broj mještana koristi gradsku vodu. Podsjetimo, javni vodovod službeno je otvoren u svibnju prošle godine, no za priključke je trebalo još pričekati. Zadovoljstvo okončanjem ove desetljećima duge „vodovodne sage“ ne kriju ni iz Mjesnog odbora, kao ni sami mještani.

– Kućanstva se lagano priključuju, mislim da nas sad ima priključeno pedesetak, no to nije konačna brojka. Ovim bih putem htio zahvaliti svima, a posebno Podravskom listu, koji ste bili uz nas od samih početaka – rekao je Josip Škrlec, predsjednik Mjesnog odbora Apatovec, istaknuvši kako je ironično što mještani žive uz izvorište vode, dok su svakodnevno svih ovih godina ovisili o cisternama.

Josip Škrlec

Posjetili smo i imanje mljekara Stjepana Blaževića, koji nam je sa zadovoljstvom pokazao gradsku vodu kako teče iz pipe:

– Deset godina prošlo je od prve izgradnje cjevovoda, raznih obećanja, a vode nigdje. Hidranti suhi. Vodu smo dobili nekoliko dana prije Božića i sada je ta priča konačno završena. Prvi račun je stigao – zaključuje Blažević.

Podsjetimo, u vodovodnu mrežu za naselja Apatovec, Gornju i Donju Glogovnicu te Jarčane i Marinovac uloženo je oko 12,5 milijuna kuna, koje su zajednički financirali Grad Križevci, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te Hrvatske vode. Time su ujedno stvoreni preduvjeti za vodoopskrbu mještana naselja Ivanec Križevački, Vojakovac i Mičijevac.

Iz Grada Križevaca su nam rekli kako se s priključenjem na javni vodoopskrbni sustav počelo po dobivenoj zadnjoj potrebnoj uporabnoj dozvoli precrpne stanice Apatovec, koja je dobivena početkom prosinca. Prvi priključak napravljen je 7. prosinca prošle godine, poručuju iz Grada.

Stjepan Blažević

– Da bi cijeli sustav vodoopskrbe u Apatovcu mogao biti u funkciji, bilo je potrebno ishoditi uporabne dozvole za vodno-komunalne građevine, a to su, redom: crpna stanica Sveta Helena, spojni cjevovod od Sv. Helene do vodopreme Glogovnica u duljini od 1360 m, vodosprema Glogovnica, dio magistalnog cjevovoda Carevdar – Glogovnica u duljini od 2546 m, spojni cjevovod od naselja Jarčani do naselja Brežanci u duljini od 5514 m te precrpna stanica Apatovec – zaključuju iz Grada.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Proslava Dana općine Legrad

Velika svečanost u Kutnjaku, stigao i Milanović

Zemljište i objekt kupila tvrtka iz Zagreba

Završena trakavica oko nekretnina Dinama iz Apatije

Studentima omogućili stručnu praksu

Podravka i Veleučilište u Križevcima sklopili suradnju

Uoči Dana općine Đelekovec

Postavljena nova stolarija u Domu, na zgradu Općine instalirani solarni paneli

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Sudar teretnjaka i automobila, ozlijeđenu vozačicu odvezla hitna

Jednokratna financijska pomoć

Grad studentima Sjevera nudi stipendije

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI