Stiglo 10,2 milijuna kuna: Kreće gradnja doma za starije, župa uzela europski novac

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Molva i službeno je od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije dobila 10,2 milijuna kuna za realizaciju projekta Punina života kojim je predviđena izgradnja Doma za osobe starije od 65 godina s dnevnim boravkom.

Partneri u projektu su Općina Molve i Županija, a izgradnjom Doma poboljšat će se kvaliteta života mještana treće životne dobi. Ugovor o dodjeli sredstava potpisali su molvarski župnik fra Zdravko Tuba i Velimir Žunac, državni tajnik Ministarstva.  

S potpisivanja ugovora

– Već dugo je poznato da je usamljenost problem koji se često povezuje sa starenjem. Upravo su starije osobe izložene raznim čimbenicima koji doprinose negativnim životnim promjenama i različitim stupnjevima socijalne izolacije ili usamljenosti. Radi pružanja socijalne podrške te omogućavanja odnosa u kojima će se osoba osjećati voljena, vrijedna, poštovana i zbrinuta, pokrenuli smo i projekt Punina života. Kroz ovaj ćemo projekt ciljanim skupinama omogućiti ispunjavanje potreba u zajednici u kojoj žive i uključiti ih u procese aktivnog starenja – kaže fra Zdravko Tuba, župnik u Molvama.

Plan je da izgradnja Doma završi u idućoj godini, a mještanima treće životne dobi će se ponuditi razni sadržaji i aktivnosti od kreativnih i edukativnih do rekreacijskih radionica, kao i korištenje vrta za uzgoj povrća, cvijeća i ljekovitog bilja. Projektom je predviđena i kupnja kombi-vozila za prijevoz osoba starijih od 65 godina u program dnevnog boravka te će biti zaposlene četiri osobe zadužene za provođenje aktivnosti.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI