Stiglo 10,2 milijuna kuna: Kreće gradnja doma za starije, župa uzela europski novac

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Molva i službeno je od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije dobila 10,2 milijuna kuna za realizaciju projekta Punina života kojim je predviđena izgradnja Doma za osobe starije od 65 godina s dnevnim boravkom.

Partneri u projektu su Općina Molve i Županija, a izgradnjom Doma poboljšat će se kvaliteta života mještana treće životne dobi. Ugovor o dodjeli sredstava potpisali su molvarski župnik fra Zdravko Tuba i Velimir Žunac, državni tajnik Ministarstva.  

S potpisivanja ugovora

– Već dugo je poznato da je usamljenost problem koji se često povezuje sa starenjem. Upravo su starije osobe izložene raznim čimbenicima koji doprinose negativnim životnim promjenama i različitim stupnjevima socijalne izolacije ili usamljenosti. Radi pružanja socijalne podrške te omogućavanja odnosa u kojima će se osoba osjećati voljena, vrijedna, poštovana i zbrinuta, pokrenuli smo i projekt Punina života. Kroz ovaj ćemo projekt ciljanim skupinama omogućiti ispunjavanje potreba u zajednici u kojoj žive i uključiti ih u procese aktivnog starenja – kaže fra Zdravko Tuba, župnik u Molvama.

Plan je da izgradnja Doma završi u idućoj godini, a mještanima treće životne dobi će se ponuditi razni sadržaji i aktivnosti od kreativnih i edukativnih do rekreacijskih radionica, kao i korištenje vrta za uzgoj povrća, cvijeća i ljekovitog bilja. Projektom je predviđena i kupnja kombi-vozila za prijevoz osoba starijih od 65 godina u program dnevnog boravka te će biti zaposlene četiri osobe zadužene za provođenje aktivnosti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI