Stjepan je ogorčen: Općina mi ne želi isplatiti štetu na mojoj parceli

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stjepan Mandin iz Sigeca, naselja na području općine Peteranec, ogorčen je na općinsku upravu jer, tvrdi on, Općina ne želi namiriti štetu koja je nastala na njegovoj parceli nedaleko od groblja u Sigecu. Naime, prije dvije i pol godine prilikom orezivanja krošnji stabala koja su ugrožavala sigurnost u prometu, kaže Stjepan, općinski djelatnici srušili su i 12 stabala s njegove parcele.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– I u zapisniku koji je napisao općinski komunalni redar nakon moje prijave utvrđeno je da je na mojoj parceli srušeno 12 stabala. Bez obzira na sve činjenice, već dvije i pol godine Općina mi ne želi isplatiti štetu koja je nastala na mojoj parceli pa se s pravom pitam u kakvoj općini i državi zapravo živim – žali se Stjepan Mandin.

U više navrata, dodaje on, pokušao je ishoditi i „materijalnu“ pravdu, ali sad već bivši općinski načelnik Krešimir Matijašić svaki put odbijao je njegove zahtjeve.

Stjepan Mandin

– Čak me istjerao iz ureda kad sam mu došao osobno se obratiti. Više ne znam kako da riješim svoj problem pa sam odlučio javno progovoriti o svom slučaju – kaže Stjepan Mandin.

U općinskoj upravi ističu kako su orezivanje krošnji stabala prije dvije i pol godine obavljali mještani koji primaju socijalnu pomoć i odrađuju zadatke za opće dobro.

– Nenamjernom pogreškom posjekli su stabla na privatnoj parceli. Mještanin koji je zabunom srušio tih 12 stabala ponudio je Stjepan Mandinu novčanu nadoknadu štete ili drva od tih stabala, no on nije pristao na to – kažu u općinskoj upravi.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI