Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stjepan je u Gabajevoj Gregi uredio izletište: Uskoro još dva apartmana!

Stjepan Pongrac iz Gabajeve Grede, naselja na području općine Hlebine, prije dvije i pol godine uredio je izletište Gofova hiža. Godinama je Stjepan kao slikar naive vezan uz turizam pa je odlučio kupiti susjedno imanje i pretvoriti ga u izletište. Iako je izletište otvorio uoči korona-e, ne žali što se ozbiljnije počeo baviti turizmom jer je hlebinsko područje, ističe on, velik turistički potencijal. Izletište je uredio u tradicijskom stilu, a tijekom zimskih mjeseci najviše posla nose mu raznorazne proslave.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Zimi u Podravinu ne dolazi puno turista i izletnika, no kako sam uredio i staru kuću, imam idealan prostor za manje proslave s kapacitetom koje dopuštaju trenutne epidemiološke mjere. Prednost mog izletišta je i dobra gastronomska ponuda, a sva jela sam pripravljam – priča nam Stjepan Pongrac.

Od ožujka do listopada, dodaje on, dosta često izletište posjećuju biciklisti i rekreativci koji prolaze kroz Podravinu, a svi gosti oduševljeni su prirodnom idilom i načinom na koji je uredio izletište.

– Korona-kriza mi je malo poremetila planove, ali ne odustajem od svojih ideja. Imam u planu i organizaciju škole slikanja jer imam bogato slikarsko iskustvo. Sad krećem i uređenje dva apartmana s četiri ležaja – ističe Stjepan Pongrac.

Uvjeren je da će apartmani biti dodatni iskorak u poslovanju njegova izletišta. Sve više izletnika, kaže on, traži i smještajne kapacitete pa je to i razlog zbog kojeg bi od kraja ove godine u ponudi trebao imati i apartmane.

– Iza samog izletišta ću urediti i umjetno jezero, što će biti dodatni mamac za goste. Naš kraj ima što ponuditi turistima i turizam je zasigurno velik potencijal za opstanak manjih sredina u Podravini. Siguran sam da će posao sa smještajnim kapacitetima ići dobro – zaključio je Stjepan Pongrac.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI