IPAK MORA Stjepan konobarici posudio 18.000 kuna pa umro. Ona se ponadala da dug neće morati vratiti

Postane li presuda pravomoćna, Sedina će po tužbi ukupno s kamatama i troškovima postupka morati platiti više od 25.000 kuna


Autor: podravski.hr — 06.12.2018. / 12:54 Crna kronika

Ilustracija / Konobarica će na koncu morati vratiti lijepu svotu

Konobarica Sedina ipak će morati vratiti 18.000 kuna koje je posudila od Stjepana premda je on u međuvremenu umro, presuđeno je ovih dana u križevačkoj službi Općinskog suda.
Stjepan je protiv nje bio podnio tužbu tijekom 2016. tvrdeći kako novac nije vratila u za to predviđenom roku. No, on je iznenada umro u rujnu 2016. godine, pa je postupak prekinut, a Sedina se vjerojatno ponadala kako dug neće morati vratiti. Ipak, parnični postupak nastavili su Stjepanovi zakonski nasljednici – sin i kći.
– Jesam, posudila sam od Stjepana 18.000 kuna, ali cijeli iznos sam mu vratila još u siječnju 2016. godine u kafiću u Križevcima gdje sam radila. Novac sam mu predala u kuverti. Postoje li svjedoci? Pa da, bili su tada brojni gosti u kafiću – odgovorila je Sedina na tužbu.
No, Općinski sud u Križevcima nije joj povjerovao jer svoje tvrdnje nije potkrijepila nikakvim konkretnim dokazima. Naime, kad je od Stjepana primila 18.000 kuna, potpisala je potvrdu s iznosom, datumom i rokom povrata, ali potvrde da je novac vratila – nema. Također, Stjepanova djeca posvjedočila su kako im je otac prije smrti govorio o tužbi jer mu novac nije vraćen, niti mu se Sedina više javlja na telefonske pozive.
Postane li presuda pravomoćna, Sedina će po tužbi ukupno s kamatama i troškovima postupka morati platiti više od 25.000 kuna. (rm)

ILUSTRACIJSKA FOTOGRAFIJA

FOTO: ILUSTRACIJA