Stjepan Kranjčić: Jelki Pavišić nagrada za najbolji rad

U župnoj crkvi sv. Ane svečano je završio 13. Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva Stjepan Kranjčić. Autorima najboljih radova dodijeljene su nagrade, a predstavljen je i zbornik „Zora nebom zarudjela“. U žanru poezije prva je nagrada dodijeljena Dominiku Tomiću iz Zagreba za pjesmu „Via vitae hominis“, a prvu nagradu za kratku priču dobila je Jelka Pavišić iz Velike Gorice za priču „Čegrtuša“.

Glavna nagrada za putopis uručena je Slavici Sarkotić iz Lekenika za djelo „Prkovec: Oprosti za trsje, tatek“. Mirko Đurić iz Đakova dobio je glavnu nagradu za esej „Pet razmatranja o opraštanju“. U kategoriji monodrama prva nagrada pripala je Đurđi Vukelić-Rožić iz Ivanić-Grada i to za djelo naslova „Lepa moja“. Dodjela nagrada održana je nakon svete mise, a neka su djela i odigrana, i to u izvedbi poznatih glumaca Helene Buljan i Dubravka Sidora. U glazbenom dijelu programa nastupili su Matija Antolić i Dora Bunić, a kroz svečanost je vodila predsjednica Udruge „Dr. Stjepan Kranjčić“ Tanja Baran. Predstavnici pokrovitelja dodijelili su 1500 kuna prvonagrađenim autorima, 1000 kuna drugonagrađenim i 500 kuna autorima na trećem mjestu. Susret je održan uz potporu Grada Križevaca, križevačkih župa sv. Ane te BDM Žalosne i sv. Marka Križevčanina, a doprinos su dali tvrtke Radnik i KTC.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI