Stjepan ogorčen na susjede: To imanje je džungla, pravo leglo štakora

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stjepan Janči iz Novog Virja ogorčen je zbog zapuštenog imanja u svom susjedstvu u Ulici Medvedička. Kuća je sva u raslinju, a i okućnica i dvorište puni su šiblja, što predstavlja pravo ruglo. Šiblje se, kaže Stjepan, počelo širiti i na njegovo imanje pa je u nekoliko navrata bio prisiljen čistiti sve što je završilo na njegovu posjedu.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Samo nekoliko metara od kuće imam pravu džunglu. Susjedno imanje postalo je i leglo štakora i krajnje je vrijeme da se dvorište i okućnica očiste. Meni je već dosta toga da zbog nečije nebrige svako malo čistim šiblje koje završava u mom dvorištu i ako vlasnici ne mogu voditi brigu o imanju, neka ga prodaju – žali se Stjepan Janči.

Vlasnica kuće, dodaje on, smještena je u Domu za starije i nemoćne osobe, a njena rodbina koja obrađuje zemlju na vrtu ne želi očistiti okućnicu i dvorište.

– Najviše me boli činjenica da oni koriste “mekotu”, a okućnica za njih očito ne postoji. Prije godinu dana prijavio sam ih općinskoj upravi i rečeno mi je da su dobili upozorenje, no i dalje je uz moju kuću ostala džungla – kaže Stjepan Janči.

Branko Mesarov, načelnik Općine Virje, ističe kako je komunalni redar u okviru svojih nadležnosti upozorio vlasnike, a radi rješavanja problema zapuštenih imanja Općina je uvela i potpore za rušenje starih i napuštenih kuća u iznosu od 7500 kuna.

– U ovom slučaju je više nasljednika, no dovoljno je da se jedan, uz suglasnost ostalih, prijavi za korištenje potpore u slučaju da žele riješiti problem rušenjem kuće. Ove smo godine za te potpore u proračunu osigurali 100.000 kuna. I nama je u interesu da nema zapuštenih imanja pa komunalni redar čini sve što je moguće u njegovoj nadležnosti da se takva imanja dovedu u red – zaključio je Branko Mesarov.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI