Stjepan osuđen jer nije pokosio travu na svojoj parceli. Nije pomoglo ni to što je dvije godine bio teže bolestan

Prekršajni sud na koncu je Stjepana proglasio krivim i izrekao mu ublaženu novčanu kaznu jer su mu olakotne okolnosti te da dosad nije bio kažnjavan, njegovo priznanje djela, imovno i obiteljsko stanje


Autor: podravski.hr — 07.12.2018. / 10:24 Aktualno

Ilustracija / Komunalni redar veli da su trava i korov bili visoki metar i pol

Stjepan (55) iz Koprivnice proglašen je krivim i osuđen jer nije kosio travu na svojem neuređenom građevinskom zemljištu. Prema presudi Prekršajnog suda u Koprivnici, mora platiti 300 kuna kazne, a na presudu se može žaliti.
Na ročištu je Stjepan priznao kako nije redovito održavao parcelu jer je posljednje dvije godine bio bolestan te je bio hospitaliziran i na terapijama.
– Kroz to vrijeme primao sam samo 1400 kuna naknade za bolovanje, a tu parcelu inače sam kosio jedanput godišnje. Nitko od članova moje obitelji nije to mogao pokositi jer su moja djeca studenti i nisu kod kuće. Nakon što je protiv mene pokrenut upravni postupak, bio sam u Gradskoj upravi i nakon toga obavljeno je malčiranje, odnosno strojno su otklonjeni korov i trava na zemljištu – ispričao je Stjepan prekršajnoj sutkinji.
Predstavnik Grada Koprivnice pak naveo je da je sa Stjepanom višekratno unatrag nekoliko godina razgovarao zbog problema neodržavanja tog zemljišta, a ove je godine problem bio naročito izražen jer je trava bila visoka čak metar i pol.
– Znate, tamo su dolazile divlje svinje koje su ulazile i u dvorišta susjeda koji su zbog toga bili uznemireni i žalili se – rekao je gradski komunalni redar.
Potvrdio je kako je Stjepan mjesec dana nakon što mu je uručen obavezni prekršajni nalog ‘pošpricao’ travu herbicidima, zbog čega se sva posušila, a s obzirom na požarnu sezonu tamo je mogao izbiti požar. Kaže kako je Odlukom o komunalnom redu propisano da se neizgrađena građevinska zemljišta moraju redovito održavati.
Prekršajni sud na koncu je Stjepana proglasio krivim i izrekao mu ublaženu novčanu kaznu jer su mu olakotne okolnosti te da dosad nije bio kažnjavan, njegovo priznanje djela, imovno i obiteljsko stanje. (rm)

Ilustracija / Zemljište je bilo obraslo u travu i korov

FOTO: ILUSTRACIJA