Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Što će biti s ‘Milijunašem’ nakon što uvedemo euro?

Popularni televizijski kviz “Tko želi biti milijunaš” mogao bi promijeniti glavnu nagradu nakon što uđemo u eurozonu, kako prenosi Lider. Tim više što nije za očekivati da bi glavna nagrada ostala milijunskog iznosa, i to naravno, u eurima.

Međutim, spominje se i mogućnost ponovnog ukidanja emitiranja spomenute emisije, iako su iz HRT-a za Lider odgovorili kako bi s emitiranjem ‘Milijunaša’ trebali nastaviti i iduće godine.

– U ovom trenutku nagradni iznosi kviza još nisu definirani s obzirom na očekivano uvođenje eura koje je najavljeno za 1. siječnja 2023. godine. Naime, za sada još ne možemo odgovoriti na pitanje hoće li se naši igrači imati priliku natjecati za milijun eura – naveli su u odgovoru s Prisavlja.

S promjenom valute susrela se i slovenska inačica ovog popularnog kviza, gdje je nagradni iznos prije ulaska u eurozonu bio u visini 10, a kasnije i 15 milijuna slovenskih tolara ( što bi bilo oko 62.593 eura), a od 2007. godine on iznosi 100 tisuća eura, što je čak i više nego što se moglo osvojiti u domaćoj valuti. Ukoliko se u Hrvatskoj odluče na taj potez, glavna nagrada bi u tom slučaju iznosila 132.890,88 eura.

Međutim, valja napomenuti kako je u hrvatskoj inačici kviza glavnu nagradu osvojila samo jedna natjecateljica, i to Mira Bićanić iz Virovitice daleke 2003. godine.

Foto: Kviz ‘Tko želi biti milijunaš’

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI