ŠTO JE BILO UNUTRA Dok je selo još spavalo, lopov je u gluho doba provalio i ukrao metalnu kasu

Provala se dogodila u 2 ujutro, dok je cijelo selo spavalo


Autor: podravski.hr — 14.02.2018. / 12:21 Crna kronika

Ladinec - mirno seoce kod Svetog Ivana Žabna

U gluho doba noći s ponedjeljka na utorak, negdje oko 2 sata, dok su svi u malome selu spavali čvrstim snom, a ni lavež pasa nije se mogao čuti, nepoznati je lopov provalio u prostorije mjesnog poduzeća.
Znao je dobro što traži. Metalnu kasu koju tamo, na mjestu provale, nije bilo moguće nasilno otvoriti. Provalnik ju je uzeo sa sobom i njome se očito odlučio pozabaviti na nekom mirnijem i skrovitijem mjestu. Dogodilo se to u Ladincu, mjestašcu u općini Sveti Ivan Žabno kod Križevaca, priopćeno je jutros iz koprivničke Policijske uprave.
Kako su naveli u policiji, provalnik je nakon nasilnog ulaska u prostorije poduzeća otuđio samo metalnu kasu. Vlasnik poduzeća ujutro je otkrio provalu i odmah pozvao policiju. No, što je to točno bilo u tom ‘metalnom predmetu žudnje’ – zasad nije poznato ni policiji.
Kako smo neslužbeno doznali, čeka se službeni odštetni zahtjev vlasnika kako bi policajci točno mogli procijeniti u kojem smjeru tragati ukoliko se u kasi nije nalazio novac nego ugovori ili neki drugi vrijedni dokumenti.
Kriminalističko istraživanje je u tijeku, a policajci su s mjesta provale izuzeli sve materijalne tragove koje su uspjeli pronaći. Nadaju se da su pronašli dovoljno tragova za usporedbu sa sumnjivcem ukoliko ga pronađu i uhite. (ke)
FOTO: NIKOLA WOLF