Što je važno kod odabira dječje kreme za sunčanje

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Kod zaštite dojenčadi i djece kremama za zaštitu, treba se voditi visokim zaštitnim faktorom SPF 50+ i SPF 50 jer jedino visoka zaštita pruža sigurnost od štetnih UV zraka. Zaštitna krema također mora pružati zaštitu od UVA i UVB zraka jer su obje vrste zraka štetne za kožu i zdravlje.

Ako je boravak na suncu vezan uz kupanje, svakako treba izabrati onu koja je otporna na vodu kako bi pružila zaštitu i za vrijeme boravka u vodi te kako se ne bi morala nanositi nakon svakog kupanja.

Roditelji koji ne žele svoje dijete izlagati riziku kemijskih ili nano mineralnih filtera trebali bi potražiti sredstva za sunčanje na bazi prirodnih, mineralnih filtera, ali bez nano čestica. Takva je zaštita potpuno sigurna za bebe i djecu, malo se teže razmazuje po koži, ali je ujedno potrebna manja količina takve zaštite kako bi prekrila i zaštitila kožu.

Vrlo su često sigurni proizvodi za sunčanje i organski certificirani pa nije naodmet potražiti i neki od organskih certifikata na proizvodu poput ECOCERT ORGANIC certifikata ako želimo biti posve sigurni u njihovu djelotvornost.

Foto: Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI