ŠTO SE DOGAĐA Bivši direktor Piškornice nije se žalio na rješenje kojim ga terete za milijunski bonus

Kako su tužitelji naveli, Jozinović se tereti da je od siječnja 2016. do studenoga 2017. godine u Koprivničkom Ivancu kao direktor Piškornice ugovarao i nalagao isplate novca samome sebi


Autor: podravski.hr — 05.02.2019. / 18:53 Aktualno

Mladen Jozinović, bivši direktor Piškornice

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu provodi istragu protiv bivšeg direktora Piškornice Mladena Jozinovića. Potvrdio nam je to Darko Galić, glasnogovornik varaždinskih tužitelja, ali nije nam htio otkriti jesu li tužitelji tijekom istrage ispitali Jozinovića.

– Na rješenje o provođenju istrage nitko se nije ni žalio i ono je pravomoćno. Više o drugim stvarima ne mogu pričati. Radi se na tome, bit će – kratko nam je priopćio Darko Galić.

Nije također želio otkriti istražuju li njegovi kolege još nešto protiv Jozinovića i Piškornice, osim predmeta policijske kaznene prijave. No, znakovito je da se na rješenje o provođenju istrage Jozinović uopće nije žalio. To bi moglo značiti kako želi da se proces što prije okonča.

Mladena Jozinovića podravsko-prigorska policija kazneno je prijavila sredinom studenog prošle godine zbog sumnje u zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprave, a mjesec dana kasnije u priču su se uključili i varaždinski tužitelji koji su pokrenuli i službenu istragu.

Kako su tužitelji naveli, Jozinović se tereti da je od siječnja 2016. do studenoga 2017. godine u Koprivničkom Ivancu kao direktor Piškornice ugovarao i nalagao isplate novca samome sebi. Isplate je, tvrde tužitelji, prikazivao na temelju ugovora o djelu, naknadu za obavljanje poslova direktora i nagradu za pozitiva financijski rezultat poslovanja Piškornice.

No, tvrde tužitelji u rješenju o provođenju istrage, Jozinović nije imao pravo na takve isplate, niti je imao dopuštenje Nadzornog odbora i Skupštine Piškornice. Ugovore je potpisao sam sa sobom kao direktor i kao druga strana. Na opisani način, tvrde tužitelji, Jozinović je stekao nezakonitu korist veću od 1,4 milijuna kuna.

I to nije sve. Kako bi dobio posao u Piškornici, Jozinovića tužitelji terete i da je nabavio lažnu diplomu i potvrdu Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu koju je predao kao dokaz o stručnoj spremi kada je zaposlen 2012. godine. (ke)

FOTO: NIKOLA WOLF