Što se događa s kanalom od koprivničkog pročistača

Podravski list profile

Zabrinuti mještani Hlebina ovih dana poslali su nam fotografije zamućenog potoka Bistre. Kako kažu, radi se o crnoj vodi u kojoj ima i uginulih riba, a problem je u kanalu koji se u potok Koprivnicu ulijeva istočno od Hlebina, a dolazi od pročistača u Herešinu. I sami smo se uvjerili da je voda u tom kanalu crna i smrdi. I ranije ovog mjeseca mještani Hlebina požalili su se na vodu u Bistri te rekli kako je situacija takva već nekoliko mjeseci i da ribe, koje je do tada bilo u izobilju, više nema.

Za objašnjenje ove situacije upitali smo i u Komunalcu, tvrtki koja upravlja pročistačem, no kažu kako ne mogu tvrditi kako je došlo do zamućenja dok ne ispitaju sve okolnosti.

– Ujedno imamo saznanja od strane samih mještana popraćene fotografijama da je zamućenje u potoku vjerojatno izazvano izlijevanjem veće količine gnojnica od strane fizičkih osoba što je ujedno i prijavljeno policiji – rekla je Petra Bijač iz koprivničkog Komunalca. Potok Koprivnica trenutno je zbog obilnih oborina pun blata pa se nakon spajanja s kanalom s pročistača ne vidi onečišćenje, no kanal prije utoka u Koprivnicu crne je boje.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti