ŠTO SE TO DOGAĐA Padaju ribički rekordi na podravskim vodama, u samo nekoliko dana ulovljene čak dvije goleme ‘zvijeri’ iz dubine

Nedavno smo objavili kako je Mladen Barčanec (52) iz Koprivnice uspio izvući štuku od čak 120 centimetara i tešku 12 kilograma


Autor: podravski.hr — 04.11.2018. / 9:01 Aktualno

Djed Đuro, unuk Marko i sin Rok - veselje zbog ulova

Umirovljenik Đuro Štiglec dugogodišnji je član Sportsko-ribolovnog društva Ludbreg. Kako je u mirovini već više godina, ima podosta slobodnog vremena i gotovo svakodnevno odlazi u ribolov.
Tako je prije dvije godine, na starom toku rijeke Drave kod Hrženice, ostvario svoj ribički san ulovivši štuku kapitalca duljine 100 centimetara i težine 9,8 kilograma. Zanimljivo je da se Đuri ovih dana ponovno osmjehnula sreća. Štoviše, ponovno je ulovio štuku potpuno iste duljine, iste težine, pa čak i istom udicom.
– Danas nisam mislio ići u ribolov, ali dan je bio prekrasan pa sam ipak uzeo štap i sjeo na motor. Štuku sam ulovio na dravskom jezeru HE Dubrava štapom Predator sa Shimano rolom te leptir-varalicom veličine 5. Ovako brzo nikada nisam ulovio niti jednu ribu jer već nakon 10 minuta ribolova ulovila se štuka. Umarao sam je oko 15 minuta i oko podneva izvukao rukama. Za kapitalni ulov ne postoji pravilo, nego treba imati puno sreće – rekao je Đuro.

Supružnici važu kapitalca

Istinskom zaljubljeniku u ribolov prvo je čestitala supruga Jelena.
– Suprug se vratio za sat i pol, a obično ga nema do kasno navečer. Odmah sam znala da je ulovio nešto veliko jer je imao osmijeh od uha do uha – rekla je Jelena.
Djed je i ovaj put bio u pravo vrijeme na pravom mjestu, ali vjerujemo da će sreća jednoga dana poslužiti i njegove nasljednike, sina Roka koji je također strastveni ribič, a jednoga dana možda i unuka Marka.
Inače, to je već druga kapitalna štukla u samo nekoliko dana na području Podravine. Nedavno smo objavili kako je Mladen Barčanec (52) iz Koprivnice uspio izvući štuku od čak 120 centimetara i tešku 12 kilograma. Radi se o jednom od najvećih ulova ovog vodenog predatora na području Podravine. Tekst o tome možete pročitati OVDJE. (dv)
FOTO: DRAŽEN VAĐUNEC