Što vaše lice govori o vama? Donosimo velik vodič ‘znanosti’ čitanja naših lica

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Pri svakom susretu svatko od nas, u nekoj mjeri, čita lice sugovornika. Mimikom lica izražavamo emocije i ono o čemu razmišljamo te time šaljemo signal sugovorniku koji potom na njega odgovara.

No, osim komunikacije, naše lice može otkriti puno više. Naime, drevna kineska vještina čitanja lica stoljećima već pomaže ljudima otkriti kakvu osobnost imaju, u kakvom im je stanju organizam te što im nosi budućnost.

U kineskoj metodi čitanja lica postoje tri glavne velike podjele. Prvi dio je čelo do obrva i njega nazivaju Nebo te ga povezuju s ranim godinama čovjekova života. Srednji dio lica, od obrva do vrha nosa, naziva se Čovjek i veže se uz srednje godine života, a donji dio lica, od vrha nosa do kraja lica, naziva se Zemlja i veže se uz staru dob.

Bilo koji dio koji ima udubljenje, ožiljak, malformaciju bilo koje vrste, drugačiju boju upućuje na određeni problem koji se veže s tim dijelom lica. Ovisno o tome je li malformacija trajna ili privremena i problem se smatra trajnim ili privremenim, tako će čak i sjena koja padne na određeni dio lica stručnjaku govoriti nešto o vašem problemu.

Ako je dio lica koji se naziva Nebom čist, ravan i dobro definiran smatra se da će osoba imati dobar početak života, dobre roditelje i dobro obrazovanje. Ima li taj dio udubine, nepravilnosti ili dijelove različitih boja, bilo poput fleke, višak ili manjak pigmenta ili madež, kineska filozofija to povezuje s lošim početkom i lošijom mogućnosti za obrazovanje.

Ako su nepravilnosti s lijeve strane situacija će biti gora za muškarca, a ako su s desne gore su za ženu. Široko čelo se načelno smatra dobrim, no ako ste žena i imate veoma široko čelo to upućuje na loše odnose u životu. Linije na čelu govore o brojnim informacijama koje imate i primate što može biti od koristi, ali mogu biti i veoma loše.

Dio lica koji nazivaju Čovjekom će, ako je pravilan i čist, nositi sretan i produktivan život, pun stabilnosti u odnosima i uspjeha u karijeri. Negativne strane ovog dijela mogu donijeti nezadovoljstvo, nedostatak uspjeha u karijeri i loše međuljudske odnose. Ako je ovaj dio značajno veći i duži od druga dva dijela lica to govori da je osoba odlučna i disciplinirana, prenosi Conscious Lifestyle.

Zemlja govori o tome kakva će biti čovjekova starost. Pozitivni aspekti ovog dijela lica govore da će imati lijepu i sigurnu starost, dobro će se slagati sa svojim bližnjima te će živjeti prosperitetno i ugodno. Ako na donjem dijelu lica imate neke nedostatke to bi moglo ukazivati da će vam starost biti tužna i puna siromaštva, socijalnog, emotivnog ili materijalnog.

Nadalje, kineska znanost o čitanju lica lice dijeli još detaljnije, na 13 dijelova.

1.Tien Chung

Ako je ovaj dio čist i pravilan, osoba će imati sretno djetinjstvo i mladost te dobar odnos s roditeljima koji će doživjeti duboku i sretnu starost. Ako na tom dijelu ima nekih nepravilnosti, to bi moglo ukazivati na nesreću u ranim godinama, siromaštvo ili neslaganje u domu u kojem je osoba odrasla. Izražene vene ili madeži na ovom dijelu ukazuju na nesreće i nagli gubitak novca ili prestiža. Ako vam linija kose oblikuje slovo ‘v’ to bi moglo ukazivati da će u toj obitelji otac umrijeti prije majke.

2.Tien Ting

Ovaj dio se također tiče roditelja i vaše pozadine iz koje dolazite, no više utječe na majku nego na oca. Ako je nepravilan, obično ukazuje na nepovjerenje koje roditelji imaju prema vama te to ide čak i do te razine da će misliti da lažete i onda kada govorite istinu.

3.Ssu K’ung

Čistoća i pravilnost ovog dijela ukazuju na veliki uspjeh u životu, dok nepravilnosti u boji ukazuju na mogućnost lošeg događaja koji će obilježiti vašu karijeru.

4.Chung Cheng

Postoji li ovdje udubljenje, ono ukazuje na niži intelekt. Ako ovdje imate ožiljak, izbočinu ili madež znači da ste nestrpljivi i ne možete dočekati da ostvarite planove, zbog čega oni često propadnu. Imate problema sa stvaranjem i održavanjem prijateljstava.

5.Yin T’ang

Stručnjaci kažu da ako je ovo područje čisto i pravilno, moguće je veliko nasljedstvo i dobar uspjeh u poslu. Ako se obrve spajaju ili gotovo spajaju to može ukazivati na neuspjeh, lošu sreću i nedostatak poštovanja od drugih ljudi. Razna obilježja poput tamnih madeža ili ožiljaka ukazuju na mogućnost bolesti, neuspjeha ili čak nedostatka slobode u raznim segmentima života. Bore i udubljenja između obrva su u redu ako osoba koja ih ima ima više od 40 godina inače ukazuju na probleme, napetost i ljubomornu prirodu.

6.Shan Gen

Sivilo ovog dijela ukazuje na bolest, a zeleni ton kože na preljub. Madež ovdje ukazuje na mogućnost migracije, probleme sa želucem ili godine u zatvoru.

7.Men Shang

Madeži će ovdje ukazivati na probleme sa želucem, probleme u vezama i odnosima i mogućnost oboljenja partnera. Tamna boja kože može značiti bolest djeteta.

8.Shou Shang

Visok, koščati nos ukazuje na probleme i neuspjeh u poslu. Madeži i promjene u boji kože upućuju na bolest supruga i probleme sa ženskim osobama.

9.Chun T’ou

Vrh nosa trebao bi biti jasno definiran i bez nepravilnosti, madeža, mrlja, dlaka i mitesera. Takav ukazuje na sreću koja prati pojedinca.

10. Jen Chung

To je onaj udubljeni dio ispod nosa i iznad usne. Ako je donji dio širi od gornjeg, a udubljenje nije ni preduboko ni preplitko, osoba će imati zdravu djecu, postići će dobru materijalnu razinu i materijalnu sigurnost i imat će dobar status u društvu. Ako je to udubljenje šire pri vrhu i plitko, osoba će imati problema kod začeća i općenito će imati problem imati djecu. Bit će kruta i loših manira, a odnosi će joj biti teški. Ako je ovo udubljenje iskrivljeno, osoba neće imati djece, sklona lažima i nepopularna u društvu. Ravna linija koja ide od nosa ravno dolje do usne ukazuje na djecu u kasnijoj životnoj dobi, kažu stručnjaci za čitanje lica.

11.Shui Hsing

Usne bi trebale biti punije, ružičaste, a kutovi bi trebali biti lagano uvijeni prema gore kako bismo bili sigurni da će osoba biti prosperitetna, dobrog zdravlja i imati sretan brak.

12.Ch’eng Chiang

Ako je ovaj dio lica taman ujutro, osoba bi trebala izbjegavati putovati preko vode tijekom dana. Muškarac koji ima prazninu na kojoj nema dlake ispod donje usne ili osoba bilo kojeg spola koja na tom mjestu ima ožiljak ili madež treba pripaziti čime se hrani jer ima vrlo osjetljiv želudac.

13.Ti Ko

Brada bi trebala biti zaobljena, lagano izbočena i snažna. Oštra, šiljasta brada ukazuje na nesreću, a ona koja je izraženija na jednoj strani ukazuje na nekoga tko često zamjera drugima. Bilo kakav ožiljak ili mjesto drugačije boje ukazuje na gubitke novca i mogućnost gubitka nasljedstva. Ovo također može biti pokazatelj bolesti u obitelji i nesreća. (lr)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI