Stogodišnji vinograd obitelji Pintić: Imamo čak 700 trsova starih sorti

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U malom selu Tremi u blizini Križevaca u prekrasnom starinskom vinogradu zatekli smo bračni par Pintić, Đuku i Nadu kako pripremaju svoje trsove koji će za otprilike dva mjeseca biti spremni za berbu. Otkrili su nam kako su vinograd kupili te da je star stotinjak godina i prema tome prepun starinskih vrsta grožđa.

Proizvode domaće crno i bijelo vino, a u uzgoju grožđa koriste minimalno kemikalija. Iako je oko vinograda puno posla, priznaju kako rade jer to vole, a ne zbog profita, a dokaz tome je da krajnji proizvod većinom podijele.

– Vinograd je star 100 godina sa 700 posađenih trsova. Imamo i bijelo i crno vino raznih vrsta i sve su prave, domaće, starinske vrste. Vinograd prskamo samo dvaput na godinu modrom galicom za zaštitu i to je sve od kemikalija. Supruga i ja radimo sami, a mladi idu za svojim poslom. Većinu onoga što proizvedemo podijelimo prijateljima i ovako za neke fešte, na primjer lovačke fešte i slično – rekao nam je vlasnik.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI