Stožer: Otkazani svi pregledi, Dom zdravlja uvodi dežurstvo

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Danas je Stožer civilne zaštite održao sastanak na temu koronavirus i o radu zdravstvenih ustanova na području županije.

– U Općoj bolnici Dr.Tomislav Bardek otkazani svi ranije naručeni dijagnostički pregledi i operativni zahvati, osim pacijenata koji spadaju u kategoriju hitnih slučajeva, a koji će pomoć potražiti u Hitnom bolničkom odjelu (HBO) koprivničke bolnice.

Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije apelira da u ambulante Zavoda dolaze samo životno ugroženi pacijenti, dok svi ostali koji imaju respiratorne tegobe poput kašlja i visoke temperature pomoć potraže kod liječnika obiteljske medicine ili u Hitnom bolničkom odjelu koprivničke bolnice.

Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije od sutra će se po odluci Ministarstva zdravstva uvesti posebno 24-satno dežurstvo u izdvojenoj ambulanti opće medicine koja će služiti za prijem pacijenata sa sumnjom na koronavirus. 

Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije moli građane da telefonske pozive u slučaju sumnje na koronavirus preusmjere na liječnike obiteljske medicine, dok će se aktivnosti Zavoda preusmjeriti na obradu osoba koje su bile u bliskom kontaktu s potencijalno oboljelim od koronovirusa – rekli su iz županije.

Foto Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI