Stožer: Stotinjak učenika pozitivno, na Pedijatriji i dvije zaražene bebe

U školama diljem naše županije 110 je pozitivnih učenika, a 228 je u samoizolaciji. Također, 22 su nastavnika pozitivna. Dva su tek razreda potpuno na online nastavi. Unatoč ovim brojkama, danas su u županijskom Stožeru civilne zaštite naveli kako će nastava i dalje biti uživo te kako smatraju da je to najbolji način da se odrade školske obaveze.

Na današnjoj presici Stožera bilo je dosta riječi i o cijepljenju. Zbog velikog interesa idući tjedan bit će čak pet punktova u svim našim gradovima – u devet dana čak njih sedam. Sutra je punkt u Križevcima, a u subotu opet u Koprivnici. Idući ponedjeljak bit će još jedan u Križevcima, u utorak u Đurđevcu te srijedu Koprivnici. U četvrtak nema cijepljenja, a opet u petak mogu se svi cijepiti u Križevcima. Iduću subotu cijepit će se i u Koprivnici.

Ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Draženka Vadla istaknula je kako je interes velik i da je cilj do kraja godine cijepiti sve one koji to još nisu napravili, a žele. Trenutno je naša županija na 53 posto procijepljenosti. Također, postotak onih koji se cijepe prvi put vrlo je velik, primjerice u zadnja dva cijepljenja u Đurđevcu i Križevcima došlo je oko 2000 građana, a njih čak 80-ak posto po prvu dozu. U Stožeru napominju kako građani moraju biti strpljivi i spremni na gužve, no poručuju da će svi doći na red.

U županiji je i sve više testiranja pa tako dr. Vadla moli građane da ne dolaze bez uputnice svog liječnika, što se zna događati. U Stožeru apeliraju na sve građane da se drže epidemioloških mjera, a posebno one koji su pozitivni ili kontakti – da budu kod kuće ili maksimalno smanje kontakte s ukućanima.

-Teško je sad pratiti i obraditi sve pozitivne, kamoli njihove kontakte, zato je važno da se drže epidemioloških mjera koje smo, nadam se, apsolvirali u zadnjih godinu i pol dana – napominje dr. Vadla.

Bilo je na presici riječi i o stanju u koprivničkoj bolnici, a ravnatelj dr. Mato Devčić istaknuo je kako mjesta ima za one s težim kliničkim slikama i da situacija još nije alarmantna. Spomenuo je i kako je od 40-ak pozitivnih na liječenju u bolnici otprilike 25 posto koji su i cijepljeni, a sličan je i postotak kod onih preminulih, otprilike svaki četvrti jest cijepljen. Dodao je i kako su među zaraženima i dvije bebe rođene ove godine, nalaze se na Pedijatriji i imaju lakše kliničke slike.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI