Stožer: Testiranje u Đurđevcu i Križevcima samo tri dana, sve više liječnika se želi cijepiti

Na današnjem sastanku koordinacije Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije raspravljalo se o aktualnoj epidemiološkoj situaciji te aktivnostima vezanim uz organizaciju testiranja i cijepljenja protiv bolesti COVID-19 na području županije.

Načelnik Stožera Ratimir Ljubić kazao je kako se nalazimo ispod državnog prosjeka, s oko 120 novozaraženih osoba tjedno. Donesena je i odluka, s obzirom na manji broj testiranja da se testiranje u Križevcima i Đurđevcu odvija samo ponedjeljkom, srijedom i petkom, a ostale dane na drive-in punktu u Koprivnici.

-Što se tiče cijepljenja, svi planirani punktovi su spremni i organizacija je provedena na najvišoj razini, a početkom sljedećeg tjedna očekuje se nova pošiljka cjepiva iz koje će se dio ostaviti za drugo procjepljivanje onih koji su posljednji put primili prvu dozu, a dio će biti namijenjen općoj populaciji – navode iz Stožera i dodaju kako kod opće populacije prioritet imaju osobe starije od 65 godine te kronični bolesnici.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla kazala je kako je prvom dozom cijepljeno 1538 osoba, od čega 661 zdravstveni djelatnik, 802 osobe iz domova za starije i nemoćne i 75 pripadnika žurnih službi i sličnih djelatnosti.

-U planu imamo drugom dozom cijepiti 1174 osobe koje su već cijepljene prvom dozom te u ponedjeljak očekujemo četvrtu pošiljku cjepiva, od koje ćemo manji dio imati za širu populaciju. Interes za cijepljenje je i dalje velik, samo u OB Koprivnica imamo već treću grupu zdravstvenih djelatnika, a cijepit ćemo i dijalizirane pacijente. Preostale količine cjepiva rasporedit će liječnici primarne medicine prema svojim popisima – rekla je.

FOTO Kckž

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI