Stožer treba dati zeleno svjetlo: Određen datum za Veliku nagradu Križevaca

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U ponedjeljak 8. lipnja  je u prostorijama Automoto kluba Križevci održana sjednica organizacijskog odbora moto utrke „Nagrada Križevaca 2020“. Utrka je predviđena za 21. lipnja, ukoliko Nacionalni stožer civilne zaštite da konačnu potvrdu. Organizacija je u „niskom startu“.

Sjednicu organizacijskog odbora otvorio je zamjenik gradonačelnika Križevaca Danijel Šaško, pozdravivši pritom sve prisutne.

-Ove je godine situacija oko utrke neizvjesnija no ikad, međutim nadam se da ćemo izrealizirati organizacijski dio i dočekati konačnu potvrdu od Stožera – rekao je Šaško.

Predsjednik AMK Križevci Dragutin Srećec na početku je sjednice napomenuo kako održavanje utrke ne ovisi direktno o organizatorima, već o izvješću Nacionalnog stožera civilne zaštite čije se dozvole čekaju.

-Pripremili smo se za ono najbolje, a to je realizacija utrke. Planirani datum će, ako sve bude prema planu, biti 21. lipnja. Ukoliko nam nadležna tijela ne dopuste održavanje utrke u zadanom terminu, postoji mogućnost da će se utrke održati 13. rujna. – rekao je Srećec i dodao kako je organizacija utrke u punom jeku.

Tajnik AMK Križevci Stjepan Peršin rekao je kako bi utrka s limitiranim brojem gledatelja naškodila reputaciji križevačkog Monte Carla.

-U kvalitetu organizacije ne sumnjam, a da ista bude što bolja angažirali smo sve žurne službe u gradu koje nam stoje na raspolaganju (hitna medicinska pomoć, vatrogasci, policija). Također, tu su i  Križevačke mažoretkinje, Gradski puhački orkestar, te Križevačka djevojačka straža bez kojih utrka ne bi bila ista. Nadajmo se najboljem, a više informacija znat ćemo već kroz nekoliko dana – rekao je Peršin i zaključio kako će utrka, ukoliko bude održana, biti pravi spektakl.

Sljedeća sjednica trebala bi se održati u srijedu, 17. lipnja kada bi trebali biti poznati detalji odluke Stožera. (ds)

FOTO David Sever

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI