Stožer treba dati zeleno svjetlo: Određen datum za Veliku nagradu Križevaca

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U ponedjeljak 8. lipnja  je u prostorijama Automoto kluba Križevci održana sjednica organizacijskog odbora moto utrke „Nagrada Križevaca 2020“. Utrka je predviđena za 21. lipnja, ukoliko Nacionalni stožer civilne zaštite da konačnu potvrdu. Organizacija je u „niskom startu“.

Sjednicu organizacijskog odbora otvorio je zamjenik gradonačelnika Križevaca Danijel Šaško, pozdravivši pritom sve prisutne.

-Ove je godine situacija oko utrke neizvjesnija no ikad, međutim nadam se da ćemo izrealizirati organizacijski dio i dočekati konačnu potvrdu od Stožera – rekao je Šaško.

Predsjednik AMK Križevci Dragutin Srećec na početku je sjednice napomenuo kako održavanje utrke ne ovisi direktno o organizatorima, već o izvješću Nacionalnog stožera civilne zaštite čije se dozvole čekaju.

-Pripremili smo se za ono najbolje, a to je realizacija utrke. Planirani datum će, ako sve bude prema planu, biti 21. lipnja. Ukoliko nam nadležna tijela ne dopuste održavanje utrke u zadanom terminu, postoji mogućnost da će se utrke održati 13. rujna. – rekao je Srećec i dodao kako je organizacija utrke u punom jeku.

Tajnik AMK Križevci Stjepan Peršin rekao je kako bi utrka s limitiranim brojem gledatelja naškodila reputaciji križevačkog Monte Carla.

-U kvalitetu organizacije ne sumnjam, a da ista bude što bolja angažirali smo sve žurne službe u gradu koje nam stoje na raspolaganju (hitna medicinska pomoć, vatrogasci, policija). Također, tu su i  Križevačke mažoretkinje, Gradski puhački orkestar, te Križevačka djevojačka straža bez kojih utrka ne bi bila ista. Nadajmo se najboljem, a više informacija znat ćemo već kroz nekoliko dana – rekao je Peršin i zaključio kako će utrka, ukoliko bude održana, biti pravi spektakl.

Sljedeća sjednica trebala bi se održati u srijedu, 17. lipnja kada bi trebali biti poznati detalji odluke Stožera. (ds)

FOTO David Sever

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI