STRADALA NA ZEBRI Pješakinja (45) u komi nakon teške nesreće, liječnici bore se za njezin život

Audi je vozač jedva uspio zadržati na kolniku ugibališta, a koliko je strahovit bio nalet govori činjenica da je automobilu otpao prednji branik te da mu je slomljen hladnjak iz kojeg je istjecala tekućina


Autor: podravski.hr — 07.01.2019. / 8:53 Crna kronika

Policija obavlja očevid na mjestu nesreće

Pješakinja (45) teško je ozlijeđena u naletu osobnog automobila koji se dogodio u Starogradskoj ulici u Koprivnici u petak, a liječnici se još bore za njezin život. Policija je jutros objavila detalje teške nesreće te najavila podnošenje prijave protiv vremešnog vozača (75).

Koban nalet dogodio se oko 16.35 sati na pješačkom prijelazu. Tek što je kročila na kolnik, na nesretnu je ženu upravljajući audijem naletio 75-godišnji vozač.

Zbog neprilagođene brzine skliskom kolniku nalet je bio neizbježan, a automobil je prednjim dijelom naletio na pješakinju koja je s automobila pala na kolnik. Nepažnja vozača, snijeg, loša vidljivost i neprilagođena brzina po tko zna koji puta bili su formula za kobne posljedice.

Audi je vozač jedva uspio zadržati na kolniku ugibališta, a koliko je strahovit bio nalet govori činjenica da je automobilu otpao prednji branik te da mu je slomljen hladnjak iz kojeg je istjecala tekućina. Nesretna je žena odmah nakon nesreće prebačena u koprivničku bolnicu.

Kako smo doznali neslužbeno iz bolnice, tijekom cijele noći bila je podvrgnuta operacijama, a još uvijek se nalazi u induciranoj komi jer bolove od lomova i unutrašnjeg krvarenja ne bi mogla svjesno otrpjeti. Ozljede, kako su nam naveli iz policije, opasne su po život.

Vozač automobila nije bio pod utjecajem alkohola, a policijski službenici će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu dok iz bolnice zaprime i službenu potvrdu o karakteru ozljeda.

Nesretna pješakinja ima dvoje djece, a zaposlenica je koprivničkog Općinskog suda. Živi nedaleko od mjesta na kojem je zamalo poginula. Zbog očevida prometne nesreće promet Starogradskom ulicom bio je obustavljen do 18 sati, a policajci su ga preusmjeravali obilaznim ulicama. (ke)

FOTO: DUBRAVKO VUTUC