STRADALA U POŽARU: Potrošili već dva milijuna kuna, a obnova još nije gotova

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ni godinu dana nakon strahovitog požara zgrada Obrtničkog doma u samom gradskom središtu još uvijek nije u potpunosti obnovljena. Za završetak kompletne obnove potrebno je još urediti kat zgrade na kojem su smještene i prostorije Udruženja obrtnika Đurđevac.

– Prioritet je bio obnoviti krovište i samo prizemlje zgrade u kojem su smještene trgovine. Obnova krovišta završila je lani u rujnu, a samog prizemlja početkom ove godine i sad su se radovi polako preselili na kat zgrade – kaže Damir Golubić, predsjednik Udruženja obrtnika Đurđevac.

Požar je pogutao gotovo cijelu zgradu

Dosad je u obnovu krovišta i prizemlja uloženo oko dva milijuna kuna, a troškovi su visoki i zbog činjenice da je zgrada nakon požara bila tri mjeseca bez krova pa je nastala dodatna šteta u prizemlju. Prilikom obnove pazilo se da se trajno riješi uređenje prostora pa se i to odrazilo na troškove.

– Zgrada je starije građe pa smo odlučili da odmah riješimo sve ono što bismo morali učiniti kroz godinu ili dvije. Moderniziran je sustav grijanja, kao i električne instalacije koje su bile dotrajale. Sredstava za obnovu osigurali smo od isplate osiguranja, donacija Hrvatske i županijske Obrtničke komore te brojnih udruženja obrtnika, kao i od vlastitih prihoda – kaže Damir Golubić.

Zbog nedovršene obnove kata zgrade ured Udruženja još uvijek je smješten u susjednoj zgradi, a za sastanke se koriste odgovarajući prostori obrtnika koji su članovi. Plan je da se prostor na katu za rad Udruženja u potpunosti uredi do početka kolovoza.

Golubić: Uređenje naših prostorija na katu u završnoj je fazi

– Uređenje naših prostorija na katu u završnoj je fazi i nadamo se da će biti završeno u predviđenom roku. Da smo se odlučili na ovakvu obnovu samo njeno planiranje potrajalo bi oko godine dana, a mi smo silom prilika bili primorani krenuti u te zahvate pa možemo reći da se obnova dobro odvija. Dio naših prihoda čini i najam prostora u prizemlju pa je zbog toga nakon krovišta bio prioritet urediti prizemlje – zaključio je Damir Golubić.

Podsjetimo, krovište i prvi kat zgrade Obrtničkog doma izgorjeli su u požaru prije godinu dana.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI