STRADALA U POŽARU: Potrošili već dva milijuna kuna, a obnova još nije gotova

Podravski list profile

Ni godinu dana nakon strahovitog požara zgrada Obrtničkog doma u samom gradskom središtu još uvijek nije u potpunosti obnovljena. Za završetak kompletne obnove potrebno je još urediti kat zgrade na kojem su smještene i prostorije Udruženja obrtnika Đurđevac.

– Prioritet je bio obnoviti krovište i samo prizemlje zgrade u kojem su smještene trgovine. Obnova krovišta završila je lani u rujnu, a samog prizemlja početkom ove godine i sad su se radovi polako preselili na kat zgrade – kaže Damir Golubić, predsjednik Udruženja obrtnika Đurđevac.

Požar je pogutao gotovo cijelu zgradu

Dosad je u obnovu krovišta i prizemlja uloženo oko dva milijuna kuna, a troškovi su visoki i zbog činjenice da je zgrada nakon požara bila tri mjeseca bez krova pa je nastala dodatna šteta u prizemlju. Prilikom obnove pazilo se da se trajno riješi uređenje prostora pa se i to odrazilo na troškove.

– Zgrada je starije građe pa smo odlučili da odmah riješimo sve ono što bismo morali učiniti kroz godinu ili dvije. Moderniziran je sustav grijanja, kao i električne instalacije koje su bile dotrajale. Sredstava za obnovu osigurali smo od isplate osiguranja, donacija Hrvatske i županijske Obrtničke komore te brojnih udruženja obrtnika, kao i od vlastitih prihoda – kaže Damir Golubić.

Zbog nedovršene obnove kata zgrade ured Udruženja još uvijek je smješten u susjednoj zgradi, a za sastanke se koriste odgovarajući prostori obrtnika koji su članovi. Plan je da se prostor na katu za rad Udruženja u potpunosti uredi do početka kolovoza.

Golubić: Uređenje naših prostorija na katu u završnoj je fazi

– Uređenje naših prostorija na katu u završnoj je fazi i nadamo se da će biti završeno u predviđenom roku. Da smo se odlučili na ovakvu obnovu samo njeno planiranje potrajalo bi oko godine dana, a mi smo silom prilika bili primorani krenuti u te zahvate pa možemo reći da se obnova dobro odvija. Dio naših prihoda čini i najam prostora u prizemlju pa je zbog toga nakon krovišta bio prioritet urediti prizemlje – zaključio je Damir Golubić.

Podsjetimo, krovište i prvi kat zgrade Obrtničkog doma izgorjeli su u požaru prije godinu dana.

FOTO Đuro Grčić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI