STRADALA U PROMETNOJ Rozalija Lončar (72): Padala sam u vozilu niz brežuljak, dragi Bog me spasio

Sad imam dojam da ću ostati zauvijek nepokretna. Jednostavno ne mogu stati na svoje noge - žali se Rozalija Lončar


Autor: podravski.hr — 22.11.2017. / 12:04 Aktualno

Rozaliju Lončar posjetili smo u njezinu domu u Kalinovcu kod Đurđevca

Rozalija Lončar (72) iz Kalinovca kod Đurđevca stradala je ovih dana u trostrukom sudaru koji je na državnoj cesti između Đurđevca i Šemovaca skrivio pijani vozač terenca nissan. Gospođa Rozalija ističe da se više ne može kretati te je od ponedjeljka prikovana za fotelju i krevet.
– Pregled u bolnici pokazao je da nemam nikakvih prijeloma. Hvala Bogu da je tako, ali svejedno već šest dana ne mogu se sama pomaknuti, a o meni vode brigu snaha i unuk. Još uvijek sam puna modrica i boli me svaka kost – žali se Rozalija Lončar koja je u prometnoj nesreći, dodaje, imala pravu sreću što je izvukla živu glavu.
Nakon što se u njen renault zaletio pijani vozač terenca, njen auto doslovno je pao s ceste na odvojak prometnice za Svetu Anu te se zaustavio na livadi.

Prometna kod đurđevačkog naselja Sveta Ana

– Prava je sreća da se moj auto nije prevrnuo prilikom pada jer je brežuljak gdje me izgurao terenac visok nekoliko metara u odnosu na odvojak ceste za Svetu Anu. Prije pada s brežuljka pokušala sam kočiti, a možda je i to pomoglo da se auto ne prevrne. Zahvalna sam dragom Bogu što nije došlo do prevrtanja auta jer bi za mene to sigurno imalo tragične posljedice – kaže Rozalija Lončar.
Za Rozalijin oporavak neizbježni su odlasci na fizikalne terapije. No, na terapije će krenuti tek dok počne samostalno hodati.
– Sad imam dojam da ću ostati zauvijek nepokretna. Jednostavno ne mogu stati na svoje noge, no nadam se da će to brzo proći. Tijekom ovog tjedna me čeka kontrolni pregled i na osnovu preporuke liječnika bit će poznat daljnji tijek mog oporavka – zaključila je Rozalija Lončar. (db)
FOTO: DARKO IMBRIŠA