Stradalog tinejdžera udario i pobjegao: “Bez imalo savjesti ostavio je našeg Danijela u grabi!”

Danijel Štukar (19) iz Kozarevca, naselja na području općine Kloštar Podravski, stradao je prošli tjedan u prometnoj nesreći koja se dogodila na Podravskoj magistrali između Kalinovca i Đurđevca.

Nesavjesni vozač “pokupio” je bicikl kojig je vozio Danijel Štukar, a iako je mladić nakon naleta završio u grabi punoj kišnice, još uvijek nepoznati vozač pobjegao je s mjesta nesreće.

– Prilikom nepropisnog pretjecanja 19-godišnjeg vozača bicikla, koji na sebi nije imao reflektirajući prsluk ni svjetla na biciklu, došlo je do kontakta vozila i bicikla. Vozač bicikla je ozlijeđen, a po primanju liječničke dokumentacije bit će podnesena odgovarajuća prijava protiv obojice vozača u domeni njihove odgovornosti. Policija traga za nepoznatim vozilom i vozačem – navode u županijskoj Policijskoj upravi.

Od siline udara i pada u grabu Danijelu je pukla trtica, a ima i lakše ozljede jednjaka. Još uvijek je Danijel u bolnici na promatranju, a ako mu se ne pogorša zdravstveno stanje, danas, u ponedjeljak, bit će pušten na kućnu njegu.

Danijelova obitelj zgrožena je postupkom vozača koji je pobjegao s mjesta nesreće.

– Bez imalo grižnje savjesti ostavio je našeg Danijela da leži u grabi uz cestu. Ni psa se tako ne ostavlja kad ga lupiš autom. Nadamo se da će policija otkriti tko je taj bešćutnik – kaže Davor Štukar, Danijelov brat.

Prava je sreća, dodaje Davor, što Danijel nije izgubio svijest jer je pao u grabu punu kišnice. Odmah nakon nesreće nekako je uspio doći do svog mobitela i obavijestio je obitelj što se dogodilo. 

-Nekako se izvukao iz grabe, ali nije mogao spuzati do ceste pa kad smo krenuli prema njemu, rekli smo mu neka svijetli mobitelom kako bismo vidjeli gdje se točno nalazi. Kad smo već bili blizu mjesta nesreće, jedan vozač vidio je to svjetlo pa se okrenuo i stao da mu pruži pomoć. Tek tada smo mogli nazvati Hitnu pomoć. Da je kojim slučajem ostao bez svijesti, vjerojatno bi se utopio u toj grabi pa možemo reći da je imao sreću u nesreći. Stvarno je jadno da ima takvih osoba koje bježe s mjesta nesreće u kojima nekome nanesu ozljede i postupak vozača koji je pokupio Danijela za svaku je osudu – kaže Davor Štukar.

FOTO Darko Imbriša

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI