Stradao dok je raznosio pisma: Pao sam, slomio trticu i ozlijedio leđa!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stjepan Boroša iz Gornjeg Dubovca kod Križevaca cijelo desetljeće muči se s ozljedom leđa koju je zaradio radeći kao poštar. Iako je bio na operaciji, stanje mu se nije poboljšalo pa sada svakodnevno nosi poseban fiksator kako bi se mogao kretati, no unatoč tome trpi bolove i mora uzimati lijekove kako bi mogao obavljati svakodnevne obveze.

Priču sa Stjepanom Borošom u ponedjeljak je donio Podravski list u svom tiskanom izdanju…

– Imam probleme s kralježnicom već više od deset godina. Operiran sam, ali se stanje sada pogoršalo. Prvi sam se put ozlijedio na radnom mjestu. Radio sam kao poštar i pao po smrznutim stepenicama, slomio trtičnu kost i ozlijedio dva kralježnjaka – ispričao nam je Stjepan.

Nakon ozljede bio je operiran te je ‘zaradio’ dva metalna fiksatora, a kako više nije mogao obavljati posao koji je radio do tada, umirovljen je pa tako od 2013. godine prima 1770 kuna mirovine. Iako se Stjepan nadao kako će nakon operacije biti lakše, stanje se dodatno pogoršalo.

– Stanje se stalno pogoršavalo, a doktori su rekli kako je napuknuo kralježnjak, no ne do kraja. Od tada stalno nosim nešto poput pojasa što mi fiksira leđa. Nosim to cijeli dan, osim kad spavam, ali me leđa svejedno strašno bole, a toplice ne mogu dobiti – požalio nam se Stjepan.

Ovaj 53-godišnjak tako je vrlo mlad ostao bez mogućnosti zaposlenja. Kaže kako mu ovo stanje najviše smeta zbog života na selu koji zahtijeva puno rada, a zbog bolova u leđima teško mu je obavljati i najjednostavnije dnevne zadatke. Stjepan smatra kako bi mu mogla pomoći rehabilitacija u toplicama, no on si je ne može priuštiti.

-Meni pet specijalista preporučuje stacionarno liječenje u toplicama što vjerujem da bi mi pomoglo, no ne mogu to dobiti preko HZZO- a, a nemam od čega platiti. Imam 1770 kuna mirovine, a troškovi 20 dana toplica bili bi oko četiri tisuće kuna. HZZO plaća ambulantne fizikalne terapije, što u biti mogu i sam raditi doma i tako dani prolaze – rekao je za kraj Stjepan.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI