Štrajk je gotov, sutra se svi vraćaju u školske klupe

Podravski list profile

Sindikati i Vlada RH postigli su dogovor oko povećanja koeficijenta plaća zaposlenika u prosvjeti i od sutra svi učitelji i nastavnici nastavljaju s radom, piše Jutarnji list. Učenici će tako ponovno sjesti u klupe u svim školama u Hrvatskoj, pa tako i u našoj županiji.

–  Mi smo danas konačno definirali kompromisno rješenje, postigli smo konačni cilj koji smo postavili za zaposlene u sustavu odgoja i obrazovanja. A to je nadoknada zaostajanja plaća za ostalima u javnim službama, od 6,11% koje smo razlomili u 3 koraka. Riješili smo uredbu koeficijenata, dogovorili sporazum o dodacima za nenastavno osoblje, istom dinamikom u istim postocima. Svi će jednako proći realizacijom ovog sporazumom, a posebno je uređeno da najniže plaćena radna mjesta – tajnice i računovođe – dobiju postotak i ujednačenje koeficijenata. Prihvaćanjem ovakvog sporazuma sindikati u odgoju i obrazovanju jamče vladi socijalni mir. Od sutra je štrajk zaustavljen. Sutra se učenici, nastavnici, tete kuharice, spremačice vraćaju na radna mjesta. Imam apsolutno puno povjerenje u Vladu RH da će u četvrtak donijeti uredbu koja je dogovorena. Zahvaljujem se svima koji su imali strpljenja, od roditelja, učenika do naših članova – pojasnio je sindikalni čelnik Branimir Mihalinec.

Foto: Prvi dan štrajka u OŠ Braća Radić / Snimio Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti