STRAŠAN POKOLJ Opasna zvijer usred noći u Podravini poklala cijelo stado ovaca i janjaca, vlasnici šokirani

U dva ovčarnika stradale su čak 42 ovce i janjca


Autor: podravski.hr — 08.01.2018. / 18:16 Aktualno

Stravičan prizor na imanju Branka Kokotića

Branko Kokotić iz Kloštra Podravskog kod Đurđevca ostao je bez cijelog stada ovaca i janjaca koje su zaklane u samo jednoj noći. Psi lutalice ili divlja zvijer, moguće čagalj, nitko ne zna.
U pravom pokolju stradalo je svih 20 ovaca i 18 janjaca, a šteta je procijenjena na 20.000 kuna. Na susjednom imanju Tomislava Paviše također pokolj: zaklane su dvije ovce, dva janjeta i šest kokošiju. Prizori izazvali su pravi šok i nevjericu za Branka Kokotića koji se punih 35 godina bavi ovčarstvom. Doista šokantne scene koje su mu sledile krv u žilama i natjerale ga na očaj.
– Dosad mi nikad nije stradala nijedna ovca. Dvorište je ograđeno i ovce su preko noći uvijek u ovčarniku i ni u najcrnjim snovima nisam mogao slutiti da bi se ovako nešto moglo dogoditi – priča nam potreseni Branko Kokotić.
Nitko od ukućana i susjeda, dodaje Branko, nije čuo što se događa u ovčarniku pa je tek ujutro kad je krenuo nahraniti ovce vidio da je ostao bez cijelog stada. Nekoliko janjaca ujutro je bilo još živo, no zbog brojnih ugriza ni njima nije bilo spasa.
– Doslovno sam preko noći ostao bez onoga od čega sam živio. Već 18 godina sam nezaposlen i uzgoj ovaca je za mene glavni izvor prihoda. Sad nemam više nijednu ovcu, a šteta je još veća jer je bilo onih koje bi ojanjile barem još 20 janjaca – žali se Branko Kokotić.
Kako nije sigurno je li pokolj djelo psa ili čaglja, Branko će ostati bez odštete. Policija je napravila očevid i po tragovima koji su ostali u blatu najvjerojatnije je ovčarnik poharao krvoločni pas.
-Meni to ništa ne znači jer ako se i radi o psu to je najvjerojatnije lutalica. Sad sigurno neću puniti ovčarnik, a ako se odlučim ponovno krenuti u uzgoj ovaca, to će biti tek u proljeće – kaže Branko Kokotić.
Krovoločnik je napravio štetu i na susjednom imanju Tomislava Paviše gdje je zaklao dvije ovce, dva janjeta i šest kokoši, a šteta je procijenjena na 2500 kuna. Srećom za obitelj Paviša, krvoločnik nije poharao drugi ovčarnik pa im je ostalo 11 janjaca, ovca i ovan.
-Kad sam vidio što se dogodilo na imanju susjeda Branka, mogu reći da je kod mene šteta mala. Sad više noću ne spavam mirno i stalno pazim da se ne bi opet dogodio pokolj. No, ne mogu cijelu noć bdjeti pokraj ovčarnika pa se i dalje bojim da ne ostanem bez janjaca, ovce i ovna – kaže Tomislav Paviša. (db)

Strašan prizor na imanju u Podravini

Stradalo je cijelo stado ovaca

FOTO: TOMICA PUKEC