Strašan zločin u Koprivnici: “Prijateljevu kći nisam silovao, pristala je na seks”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nakon provedene istrage, Županijsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv 42-godišnjeg muškarca koji se tereti da je silovao 24-godišnju djevojku. Zločin je tim gori jer je muškarac nesretnicu vrlo dobro poznavao, zato što je riječ o prijateljevoj kćeri koja je bila posebno ranjiva zato što je teže duševno bolesna.

To je osumnjičeni muškarac, prema tužiteljima, jako dobro znao i iskoristio, a zbog te činjenice prijeti mu gora kazna od ‘običnog’ silovanja, čak do 15 godina zatvora.

– Okrivljenog 42-godišnjaka optužnicom te tereti da je počinio navedeno kazneno djelo u svibnju 2020. godine u mjestu kraj Koprivnice na štetu 24-godišnjakinje – šturo su priopćili varaždinski tužitelji. Više od toga zapravo niti nisu mogli iznijeti zbog prirode kaznenog djela i zaštite digniteta žrtve seksualnog zlostavljanja. Glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva Darko Galić još nakon uhićenja osumnjičenog 42-godišnjaka rekao nam je samo kako žrtva kaznenog djela nije članica obitelji osumnjičenog, a više detalja nije iznosio.

Osumnjičeni je 42-godišnjak uhićen 26. svibnja i zadržan u istražnom zatvoru, no iz njega je pušten i prije isteka roka od mjesec dana, koliko mu je odlukom suca istrage bilo određeno. Kako smo tada otkrili, osumnjičeni je muškarac prijatelj obitelji nesretne 24-godišnjakinje, ponajviše njezina oca.

– Svi su se oni dobro poznavali. Riječ je o prijatelju njezina oca. U petak je došao k njima u Koprivnicu, družili su se, vjerojatno ostali sami, a što se dogodilo dalje, to samo oni dvoje znaju. Znam samo da ga je djevojka prijavila zbog silovanja, uhićen je u subotu i da je od tada iza rešetaka. Poznajući ih sve, primio sam to s nevjericom i jako ću biti oprezan u donošenju zaključaka – rekao nam je nakon uhićenja 42-godišnjaka poznanik obitelji kojoj se sve to događalo, ali i koji osumnjičenog dosta dobro poznaje.

– Uvijek mi se činio miran, pristojan i povučen, ne bi ga nikada spojio sa silovanjem, ali možda sam se i prevario. Ne znam stvarno što bih mislio u ovom trenutku. Ako je doista tako kako djevojka kaže, to je strašno i zaslužuje najstrožu osudu i maksimalnu kaznu – rekao je prijatelj obitelji koji je s nama pristao pričati isključivo ako ne otkrijemo njegov identitet.

Nakon zaprimanja kaznene prijave 24-godišnjakinje, policijski su je inspektori ispitali, odvedena je u bolnicu na pregled, a s njom su razgovarali i psihijatar te psiholozi posebno specijalizirani za kriminalitet spolnih delikata. Osumnjičeni 42-godišnjak bio je šokiran optužbom, no nije negirao da se “nešto” dogodilo među njima, te je tvrdio kako je sve bilo dobrovoljno. Branitelj mu je poznati koprivnički odvjetnik Zoran Kurcinak koji nam je potvrdio kako je zaprimio optužnicu te kako će na nju pisati odgovor.

– Mogu potvrditi da je točna informacija da sam kao branitelj zaprimio navedenu optužnicu protiv mog klijenta radi teškog kaznenog djela protiv spolne slobode. Svakako ćemo iskoristiti pravo i protiv optužnice podnijeti pisani odgovor jer moj klijent tvrdi da se radilo o dobrovoljnom odnosu – rekao je odvjetnik Zoran Kurcinak.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI