STRAŠNA NESREĆA Kombijem usmrtio dvoje pješaka, državno odvjetništvo pokrenulo istragu

Ovih je dana Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu donijelo rješenje o provođenju istrage


Autor: podravski.hr — 30.12.2018. / 16:46 Crna kronika

Očevidom je rukovodio državni odvjetnik / Medjimurje.hr

Dva mjeseca prošla su od užasne nesreće u kojoj su preminuli 27-godišnjakinja i 31-godišnjak s područja Kotoribe, a na koje je kombijem naletio 52-godišnjak s križevačkog područja. Portal Medjimurje.hr prvi je doznao kako je riječ o supružnicima koji su hodali državnom cestom u blizini Čakovca.

O silini naleta na pješake svjedoči i razbijen prednji kraj kombija

Vozač kombija s područja Križevaca nije bio pod utjecajem alkohola

Ovih je dana Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (52) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja ove teške prometne nesreće.

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 27. listopada 2018. oko 4 sata ujutro, u Štefancu kod Čakovca, upravljajući teretnim automobilom propustio prilagoditi brzinu vožnje smanjenoj vidljivosti u noćnim uvjetima te propustio obratiti pažnju na kretanje pješaka na kolniku – navodi odvjetništvo i dodaje:

– Uslijed čega je pri izlasku iz lijevog zavoja udario vozilom u dvoje pješaka koji su bili kod automobila zaustavljenog na lijevoj prometnoj traci. Oboje pješaka je uslijed udara dobilo niz teških ozljeda koje su dovele do njihove smrti.

Nakon nesreće utvrđeno je da nije bio pod utjecajem alkohola. O kakvom je silovitom naletu bila riječ, vidi se po tome koliko je oštećen prednji kraj robusnog kombija. (rm)

FOTO: Medjimurje.hr