STRAŠNA SUDBINA Sina joj ubila leukemija, supruga moždani udar, a kći joj je umrla s 12 godina

Imam tri psa, uzgajam vrt, imam suprugovu penziju, dobro mi je. Ali nije mi lako – kaže Ljerka Strunja (63)


Autor: podravski.hr — 29.07.2018. / 12:49 Aktualno

Ljerka Strunja (63) u životu je pretrpjela mnogo bola

To što je Ljerka Strunja u crnini, nije slučajno. Život tu 63-godišnjakinju nije mazio. Prije pet godina ostala je bez supruga, prije dvije bez sina, a već ne pamti koliko je prošlo otkad je izgubila i 12-godišnju kćer.
Ona svog preostalog sina, koji živi u Carevdaru kod Križevaca, obilazi pješice iz svoga naselja Mičijevca. Treba joj oko sat i pol hoda.
– Dogovorili smo se da ga dođem malo posjetiti. Krenula sam u devet ujutro, u Carevdaru sam do pola jedanaest, kod sina budem nekoliko sati i onda idem doma. Nije mi teško, jako volim hodati, uživam, uvijek sam u pokretu. Odem do dućana u Vojakovcu, tamo si popijem pivicu, i tak – veli Ljerka u vedrom tonu, ne pokazujući koliko su je potresle smrti muža i dvoje djece.
Kad je sin ležao u Zagrebu, na kemoterapijama, svaki dan hodala je do željezničke postaje u Kloštru Vojakovačkom, pa u bolnicu, pa natrag. Leukemija joj je ubila dvoje djece, a moždani udar supruga.
– Imam tri psa koje vodim u šetnju, uzgajam vrt, imam suprugovu penziju, dobro mi je. Ali nije mi lako – reći će Ljerka Strunja. (hš)
FOTO: NIKOLA WOLF