STRAŠNO Pokrenuta istraga protiv lovca (43) koji je skidajući pušku slučajno ubio oca troje djece

Ekipa našeg portala jedina je tog dana bila na mjestu nezapamćene tragedije


Autor: podravski.hr — 12.03.2018. / 18:32 Crna kronika

Ilustracija / Lovac je mislio da puca u divlju svinju (fotografija nema veze s događajem iz teksta)

Općinsko državno odvjetništvo donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv lovca (43) zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti i smrt kolege lovca Tomislava Cara (34) u organiziranom lovu lani kod Križevaca.
“Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 29. listopada 2017. kod mjesta Sudovec, kao lovac i sudionik organiziranog lova; suprotno propisima o nošenju lovačkog oružja i lovnom redu prema kojima je morao nositi lovačku pušku tako da cijev ne bude usmjerena prema drugom lovcu, već kod nošenja mora biti usmjerena u zrak ili zemlju; u kretanju šumskim puteljkom nosio na ramenu lovačku pušku u kojoj je bilo streljivo i koja nije bila zakočena. Takvu je pušku, osnovano se sumnja, započeo neoprezno skidati s ramena, uslijed čega je došlo do opaljenja puške prema oštećeniku koji se kretao iza njega, a patrona je pogodila oštećenika u lijevu stranu lica i nanijela mu ozljede od kojih je preminuo istog dana”, priopćeno je danas iz Općinskog državnog odvjetništva.
Troje malene djece ostalo je tog dana bez oca u strašnoj tragediji u šumi na području Maloga Kalnika. Nesretnim slučajem tijekom organiziranoga lova poginuo je Tomislav Car (34) iz Obreža Kalničkog. Iskusni lovac život je izgubio u šumi iznad naselja Gornja Rijeka i susjednog Sudovca. Njegov kolega, inače lovac početnik sa samo godinu dana lovačkoga staža, nespretno je primio pušku skidajući je s ramena. Puška je opalila, a sačma je nesretnog Tomislava pogodila ravno u lice dok je hodao iza kolege.
Da stvar bude strašnija, a tragedija teško zamisliva – dogodilo se da je u tom času pokraj Tomislava stajao njegov otac, također iskusan lovac. Ekipa našeg portala jedina je tog dana bila na mjestu nezapamćene tragedije. Detalje možete pročitati OVDJE. (rm)
FOTO: NIKOLA WOLF