STRAŠNO Gospođa Mandica: “Iza ponoći probudio me prasak. Zbog par kila mesa mogla sam izgubiti život”

Iza pola noći probudio me jak prasak i spustila sam se u prizemlje kuće da vidim što se događa. U dvorištu je bilo upaljeno svjetlo pa sam izašla van i vidjela razbijen prozor, a pokraj njega sjekiru - sa zebnjom će gospođa Pintar


Autor: podravski.hr — 30.11.2018. / 11:40 Crna kronika

Mandica Pintar pokazuje razbijen prozor na kući

Policija je otkrila lopove koji su sredinom listopada provalili u kuću Mandice Pintar (80) u Đurđevcu te joj iz zamrzivača ukrali oko pet kilograma mesa. Kako je danas priopćeno, riječ je o mladićima starim 19 i 21 godinu protiv kojih je podignuta prijava za kazneno djelo teške krađe.
U veliku katnicu u Ulici Petra Preradovića provalili su oko 1 sat iza ponoći i vlasnici koja živi sama ukrali svo meso iz škrinje.
– Iza pola noći probudio me jak prasak i spustila sam se u prizemlje kuće da vidim što se događa. U dvorištu je bilo upaljeno svjetlo pa sam izašla van i vidjela razbijen prozor, a pokraj njega sjekiru. Ostala sam u šoku i prvo sam vikala ima li koga. To je očito čuo i lopov koji se dobro skrio pa ga nisam vidjela – ispričala nam je gospođa Mandica.
Vrlo brzo se pribrala i krenula zvati pomoć.
– Prvo sam zvala policiju, ali na stari broj 92 pa ih nisam mogla dobiti. Onda mi je palo na pamet da zatražim pomoć kumova koji su pozvali policiju na pravi broj – dodaje.
Prije bijega lopovi su uspjeli pretresti sobe na katu, a kako nisu našli ništa vrijedno, na kraju su ukrali meso iz škrinje.
Prava je sreća, sa zebnjom će gospođa Pintar, što nije naletjela na lopove jer je uvjerena da bi je napali.
– Više ne mogu mirno spavati i stalno sam u strahu da će mi opet netko provaliti u kuću. Samo dok se sjetim sjekire koju sam pronašla kraj prozora… Pa zbog nekoliko kilograma mesa mogla sam izgubiti život. Stvarno je žalosno da smo mi starci koji živimo sami na meti lopova i da nam ne daju mira – ogorčeno će Mandica Pintar. (db)

Vrata su također provaljena sjekirom

Krim-policija izuzima tragove oko prozora u prizemlju kuće

FOTO: DARKO IMBRIŠA