“Strašno je što je glavna šetnica u samom centru grada pravo ruglo!”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Pločnik na Trgu svetog Jurja u samom središtu Đurđevca već duže je pravo ruglo. Gradski čelnici još lani su najavili obnovu glavnog trga, no očito u ovoj godini neće biti obavljeno nužno uređenje. Šetnica na Trgu svetog Jurja puna je ulegnuća koja zadaju velike probleme starijim građanima i mališanima, a između pojedinih ploča počela je rasti i trava.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Moram dobro paziti na svaki korak jer za hodanje koristim štap. Dobro je da sam već naučio gdje su sva ulegnuća i gdje moram posebno pripaziti kad šećem glavnim trgom. Ista stvar muči i mog trogodišnjeg unuka koji je, nakon što je prohodao, svako malo padao zbog ulegnuća – kaže Branko Matkov.

Gradska uprava, dodaje on, dobro je upoznata s problemom oštećene šetnice, no nikako da se obavi potrebno uređenje.

– Sad su obnavljali zgradu policije i nije nam jasno zašto nisu uredili i šetnicu na trgu kad su uređivali prilaze zgradi. Nepojmljivo je da glavna šetnica u središtu grada nalikuje na ruglo. Tu je i problem s vranama pa je šetnica puna njihova izmeta, što daje još otužniju sliku – ističe Branko Matkov.

U gradskoj upravi ističu kako će nakon obnove i uređenja bivše zgrade policije, izgradnje poduzetničkog inkubatora, obnove Doma kulture, uređenja posjetiteljskog centra Đurđevački pijesci, obnove poslovnog centra i stambene zgrade solidarnosti u neposrednoj blizini, uskoro početi i obnova zgrade gradske uprave s Centrom za osobe s invaliditetom i staračkim domom.

– Time su stvoreni preduvjeti da se sukladno izrađenoj prostorno-programskoj studiji grada Đurđevca kompletno rekonstruira Trg svetog Jurja. Projektna dokumentacija je izrađena, a projektom je obuhvaćen cijeli gradski trg, kao i pojas prema Starogradskoj ulici te centralni park oko crkve svetog Jurja – dodaju u gradskoj upravi.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI