STRAŠNO Kombijem naletio na dječaka (9) na pješačkom prijelazu, školarac teško ozlijeđen

Nesmotreni vozač (37) kazneno je prijavljen


Autor: podravski.hr — 31.01.2018. / 10:11 Crna kronika

Ilustracija / Naletio na pješakinje pa zbrisao

Dječak (9) teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer ujutro, oko 7.30 sati, u Hampovici nedaleko od Đurđevca. Na nesretnog je školarca, koji je ispred autobusa prelazio kolnik obilježenim prijelazom, naletio vozač (37) upravljajući kombijem iveco zagrebačkih oznaka.
Kako su danas izvijestili iz Policijske uprave koprivničko-križevačke, nesreća se dogodila zbog neprilagođene brzine kojom je vozač teretnjaka ‘doletio’ do pješačkog prijelaza. Zbog toga nije mogao na vrijeme zaustaviti svoje vozilo i propustiti pješake.
Dječak je vozilom Hitne pomoći prebačen u koprivničku Opću bolnicu. Premda se isprva vjerovalo kako u naletu nije teže ozlijeđen, liječnici su nakon detaljnijeg pregleda utvrdili drugačije. U izravnom naletu kombija pukla mu je ključna kost. Zbog te činjenice đurđevački su policajci nakon službenog očevida kazneno prijavili vozača.
Službeno, on nije bio pod utjecajem alkohola, no kako je riječ o prometnoj nesreći koja podliježe kaznenoj odgovornosti, u bolnici su mu izuzeti uzorci krvi i urina zbog točnijeg utvrđivanja prisutnosti alkohola ili drugih nedopuštenih opijata u organizmu. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA