Strašno: Silovao djevojku (15) u Ludbregu – dobio ‘samo’ godinu zatvora

Kako doznajemo, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 16. srpnja podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin (25) proglašen krivim zbog kaznenog djela silovanja uz prijetnju i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Optuženik je, navode tužitelji, proglašen krivim za kazneno djelo počinjeno u srpnju 2018. godine u Ludbregu na štetu tada 15-godišnje žrtve.

-Žalba je podnesena zbog odluke o kazni jer državno odvjetništvo smatra kako je sud neosnovano optuženiku odmjerio kaznu zatvora u najkraćem propisanom trajanju i da je, s obzirom na težinu i okolnosti počinjenja kaznenog djela te njegove posljedice, bilo nužno izreći optuženiku kaznu zatvora u duljem trajanju – ističu u ŽDO.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI