STRAST MLADE MAJKE Ivana Hrenić: Umjesto na pilates i uljepšavanje, radije idem u prirodu loviti životinje

Nakon čekanja otprilike sat vremena, nedaleko od mene, na 70-ak metara, pojavio se srnjak. Osmotrila sam ga i odlučila uputiti hitac. Jednom sam puknula i odmah pogodila


Autor: podravski.hr — 01.11.2017. / 19:27 Stil

Ponosna lovkinja Ivana Hrenić pokraj ubijenog srnjaka

Ivana Hrenić (32) iz naselja Velika Mučna kod Koprivnice nedavno je ulovila svog prvog srnjaka. Lovom se mlada majka počela baviti tek odnedavno.
Od ove je godine aktivna članica Lovačke udruge Sokol iz Sokolovca te cijelo vrijeme sudjeluje u raznim akcijama i obavezama društva. Srnjaka je odstrijelila na poslijepodnevnom čekanju u predjelu Melinski jarak, oko 20 sati navečer.
– Ovo je moj prvi ulov i prvi trofej pa mi je samim time najveći i najvrjedniji. Nakon upisivanja u knjigu čekanja kod lovačkog doma u Sokolovcu, uputila sam se kao i mnogo puta do tada na odabranu lokaciju, Melinski jarak na području Starigrada u lovištu gdje sam već više puta čekala i znala sam da tamo obitava divljač – objasnila nam je ponosna podravska lovkinja Ivana Hrenić.
Dodala je da je već jednom na toj lokaciji pokušala odstrijeliti srnjaka, no tada je promašila.
– Nakon čekanja otprilike sat vremena, nedaleko od mene, na nekih 70 metara, pojavio se srnjak. Osmotrila sam ga i odlučila uputiti hitac. Jednom sam puknula i divljač je bila pogođena – kazala je.
Inače, Ivana Hrenić lovački je ispit položila u prosincu prošle godine, a lovkinja je postala zato što je lov dugi niz godina prisutan u njenoj obitelji.
– Lov me prije svega privukao radi boravka u prirodi, brizi za životinje, druženja, a manje radi samog odstrela i stjecanja nekih vrhunskih trofeja. Također me zanima i privlači lovno streljaštvo, naročito gađanje glinenih golubova – napomenula je Ivana Hrenić.
Zaključuje kako većina žena odlazi na pilates i uljepšavanja, dok ona napuni lovački ruksak kukuruzom i ode u šumu hraniti životinje. (go)

Ivana Hrenić – obožava prirodu


FOTO: PRIVATNI ALBUM