STRAVA DRAVA Ribič iz rijeke upecao ljudsku lubanju, vjerojatno ostatke ženske osobe

Uzorci su poslani na analizu na Zavod za sudsku medicinu u Zagreb


Autor: podravski.hr — 11.12.2017. / 11:59 Aktualno

Lubanja je izvučena baš na ovome mjestu na Dravi

Ivica Kukec, ribič iz Pitomače, u utorak je oko 18 sati iz rijeke Drave nedaleko od križničkog mosta izvukao ljudsku lubanju. Vijest je danas prvi objavio regionalni tjednik Podravski list.
O šokantnom ulovu Ivica je odmah obavijestio policiju, a u tijeku je postupak kojim će se pokušati utvrditi identitet osobe i uzrok smrti.
– Bio sam s prijateljem u ribolovu i prvo sam mislio da sam udicom zakačio panj. Kad smo iz vode izvukli lubanju, ostali smo šokirani – priča nam prošli tjedan, nakon strašnog ulova, Ivica Kukec.
Lubanja je bila prekrivena algama pa je pravi šok uslijedio dok su pitomački ribiči otkrili što se skriva ispod riječne trave.
– Znao smo iz vode izvući otpad i panjeve, a ni u najluđim snovima nisam mogao zamisliti da će jedan od mojih ribolova završiti ulovom lubanje. Još i sad sam u šoku i ne mogu vjerovati da sam doista iz vode izvukao ljudsku lubanju – kaže Ivica Kukec.
Prema viđenom, Ivica smatra da je lubanja već duže u vodi te da je po njenom obliku riječ o posmrtnim ostacima ženske osobe.
– Lubanju smo predali policiji i stručnjaci će pokušati utvrditi identitet i je li riječ o žrtvi utapanja. Mi u ovom času samo možemo nagađati da su to posmrtni ostaci ženske osobe – kaže Ivica Kukec.
Kako su sve žrtve utapanja u rijeci Dravi na području Podravine u međuvremenu pronađene, pretpostavlja se da je riječ o žrtvi utapanja s drugog slivnog područja Drave. No, to se tek treba utvrditi analizom pronađenih posmrtnih ostataka.
Neslužbeno smo doznali da je nakon izuzimanja potrebnih dijelova za analizu na Zavodu sudsku medicinu lubanja pohranjena na groblju u Pitomači gdje će se čuvati do završetka istrage. (db)
FOTO: DARKO IMBRIŠA