STRAVA NA AUTOCESTI Nesretna žena (56) triput se pokušavala ubiti i svaki put ostala živa

Stajala je kraj razbijenog auta i onda se približila središnjoj crti ceste koja razdvaja dvije trake. Bio sam uvjeren da želi prijeći na drugu stranu - ispričao je šokirani očevidac


Autor: podravski.hr — 17.10.2017. / 14:48 Crna kronika

ILUSTRACIJA / Hitna pomoć brzo je stigla do mjesta stradanja

Tko zna koji su teški jadi natjerali nesretnu ženu (56) da se triput – i to svaki od tri puta neuspješno – pokuša ubiti vozeći svoj renault clio na autocesti kod Varaždina. Vozačica je na koncu s teškim ozljedama hitno prebačena u varaždinsku Opću bolnicu i liječnici se, prema posljednjim informacijama, i dalje bore za njezin život.
Kako nam je priopćila policija, pregledom svih nadzornih kamera s te dionice autoceste ustanovljeno je da se žena cliom najprije namjerno zaletjela u metalnu zaštitnu ogradu ceste. Kako se, osim materijalne štete na vozilu, nije dogodilo baš ništa, nastavila je voziti prema Zagrebu i tunelu Hrastovec kod Varaždinskih Toplica.
Tamo se namjerno zaletjela u lijevi zid tunela te se automobilom odbila u desni zid i na koncu zaustavila na desnoj strani. Prednji kotači su u tom suludom karambolu bili potpuno uništeni, pa je clio bio onesposobljen za daljnju vožnju. I tad slijedi završni čin te strašne drame koji nam je ispričao čovjek koji je vlastitim očima svjedočio neviđenom hororu na autocesti.
– Vidio sam vatrogasce koji su se zaustavili iza renaulta clija i ženu kako stoji pokraj njega. Nešto su razgovarali, činilo se da se dogovaraju kako maknuti auto da ne smeta u prometu. Ta je žena meni djelovala vrlo prisebno. Stajala je kraj razbijenog auta i onda se približila središnjoj crti ceste koja razdvaja dvije trake. Bio sam uvjeren da želi prijeći na drugu stranu. Gledala je automobile koji ulaze u tunel. Koliko se sjećam, stojeći na toj crti propustila je jedno tri-četiri manja vozila. I onda – šok! Jednostavno se bacila pod cisternu koja je u tom času naišla. Bilo je strašno, vatrogasci su se u nevjerici ulovili za glavu, panika i pokušaj da se ženi pomogne – ispričao nam je očevidac prometne nesreće i sam potresen onim što je vidio.
Strašna nesreća dogodila se, dakle, prošle subote ujutro u tunelu Hrastovec na autocesti Varaždin – Zagreb, blizu čvora Varaždinske Toplice. Zbog nesreće i policijskog očevida tunel Hrastovec u smjeru Zagreba bio je oko tri sata zatvoren za sav promet.
Iz varaždinske Opće bolnice jučer nam je potvrđeno kako je nesretna žena zadobila teške ozljede glave i brojne prijelome te je životno ugrožena. No, i dalje je, srećom, živa.
– Njezino zdravstveno stanje zasad je nepromijenjeno. I dalje se poduzimaju mjere intenzivnog liječenja – odgovorili su nam u Općoj bolnici.
Što god nesretnu ženu natjeralo na taj strašan čin, sad je najvažnije da joj liječnici uspiju spasiti život. Triput je pokušala i nije uspjela. Je li to poruka da njezina misija ovdje, među nama smrtnicima, ipak još nije završila? Nadamo se i vjerujemo. (rm, ke)
FOTO: ILUSTRACIJA

Tunel Hrastovec kod Varaždinskih Toplica