STRAVA U KUĆI Uhvatio je za vrat i gušio, pa udario u glavu. Tko zna kako bi završilo da nije došao sin

Prijetio mi je i bojala sam se za svoj život, ali ipak ga nisam kazneno prijavila, pobjegla sam k sestri - rekla je zlostavljana žena


Autor: podravski.hr — 18.11.2017. / 14:45 Crna kronika

Ilustracija / Potukli se dečko i cura

Muškarac star 58 godina iz Kloštra Podravskog zbog teškog maltretiranja supruge zaradio je zabranu približavanja, a zamalo je završio i u zatvoru.

Premda je pravomoćnom presudom koprivničkog Prekršajnog suda već osuđivan zbog napada na suprugu, početkom lipnja ove godine, ponovno ju je istukao. Nešto nakon ponoći ušao joj je u sobu i nekoliko je puta izudarao šakom u glavu. Nakon toga ju je počeo gušiti i držao za ruke sprječavajući je tako da ustane iz kreveta. U sukob se umiješao njihov sin koji je spriječio daljnji napad oca na majku. Đurđevački su ga policajci prekršajno prijavili, a slučaj se nedavno našao na rasporedu sutkinje koprivničkog Prekršajnog suda Dubravke Končar-Brodarić.

Premda je riječ o ponavljaču prekršaja, sutkinja ga je osudila na 15 dana uvjetnog zatvora, a zabranila mu je i na godinu dana uznemiravanje i uhođenje nesretne žene. Na suđenju je nasilnik priznao sve navode policijske prekršajne prijave. Objasnio je da je kuća u kojoj žive zapravo kuća njezinih roditelja, no da ne žive skladno.

– Svatko ima svoj život i rijetko komuniciramo. Svatko ima svoju prostoriju koju koristi – objasnio je napadač. Njegova supruga vrlo je detaljno opisala užas koji je proživljavala, zbog čega je pobjegla k sestri u Pitomaču.

– Sa suprugom nisam u dobrim odnosima, a spavamo odvojeno. Te je noći u sobu došao suprug, uhvatio me za vrat i gušio. Uhvatio mi je ruke i udario u desnu stranu glave. Počela sam vikati i tada je došao sin koji ga je maknuo od mene – dramatično je posvjedočila nesretnica.

– Prije dva mjeseca odlučila sam se odseliti jer ne mogu više podnijeti svakodnevno nasilje. Vrijeđao me i tukao – kazala je sutkinji pretučena žena i rekla da zbog toga traži da joj sud udalji muža iz kuće kako bi se mogla vratiti.

– Prijetio mi je i bojala sam se za svoj život, ali ga nisam kazneno prijavila – posvjedočila je napadnuta žena, koju je sutkinja nakon toga uputila u Udrugu Hera u Križevcima koja pomaže žrtvama obiteljskog nasilja i čije joj djelatnice mogu pružiti pomoć i podršku. Na kraju sutkinja nasilnika nije protjerala iz kuće jer smatra da je izrečena zabrana uznemiravanja i uhođenja dovoljna u ovom slučaju. Svoju je odluku opravdala sagledavši sve okolnosti prekršaja, ali i prošlog sukoba, u kojemu su oboje proglašeni krivim za obiteljsko nasilje. (ke)

FOTO: ARHIV