Strava u Podravini: Konobaricu ugurao u kafić, bacio u separe i silovao

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Strašan zločin dogodio se sredinom svibnja 2016. godine u Ludbregu. Muškarac iz okolice tog mjesta nakon radnog vremena pričekao je konobaricu, dok je zaključavala vrata kafića joj je prišao, na silu ugurao unutra i silovao je. Kako vrlo detaljno navodi presuda Općinskog suda u Varaždinu, pokušao joj je najprije skinuti hlače, pri čemu ga je spriječila i triput ga udarila kriglom po glavi. No, on ju je ponovno uhvatio, ugurao u separe, polegao na leđa i pritiskao svojim tijelom govoreći joj da želi s njom spolni odnos.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Uspio je skinuti

Nesretnica se cijelo vrijeme opirala, no on joj je unatoč protivljenju i otporu jednom rukom uspio skinuti hlače i gaće dok ju je drugom rukom dirao po spolovilu i u jednom trenutku gurnuo joj prst u spolni organ. Nakon toga nesretnica se uspjela istrgnuti, pridići, krenuti prema šanku i pobjeći. Do samog spolnog odnosa nije došlo u konkretnom smislu, već je nesretnu ženu uhvatio za spolovilo i stavio joj prst u spolni organ. Kako je to prema zakonu radnja izjednačena sa spolnim činom, nakon što je uhićen, kazneno je prijavljen, kasnije i pravomoćno osuđen zbog silovanja. Iza rešetaka boravio je godinu dana.

Povod je to priče čiji je drugi sudski epilog nedavno nepravomoćno završen na Općinskom sudu u Varaždinu. Prema presudi sutkinje Vesne Jug-Blažin, muškarac konobarici koju je silovao mora platiti i 40.000 kuna odštete zbog duševnih boli i drugih posljedica koje joj je nanio.

Kako je navela, doveo ju je u teško psihičko stanje zbog čega je kriv upravo on, muškarac koji ju je silovao. Kako bi dokazala sav užas kroz koji je kao silovana prolazila, u njezinu su korist svjedočili majka, suprug te sudsko-medicinska vještakinja.

Ojađena žena rekla je kako joj je to bio prvi radni dan u kafiću koji, nažalost, nikad neće zaboraviti.

Teško joj zbog svega

– I danas mi je teško zbog svega i zbog toga ne bih htjela ponavljati što se dogodilo kada me je napao. Prošlo je od toga pet godina, a još uvijek me strah kada sama ostanem kod kuće, imam strah od nepoznatih osoba i strah me je nekamo otići sama. Optuženog sam od tog događaja vidjela samo jednom i to dok je godinu dana nakon toga došao u kafić u kojem se to dogodilo. Kada sam ga vidjela, pobjegla sam u skladište iza šanka, a nisam izašla van sve dok nije došao moj poslodavac i suprug kojeg sam pozvala. Kada me napao, pretrpjela sam šok, strah i stid, a to je sve i danas prisutno jer imam osjećaj da me ljudi stalno čudno gledaju ako znaju što sam preživjela – kazala je u parničnom postupku sutkinji napadnuta Ludbrežanka.

Njezin suprug rekao je da je s djevojkom stupio u vezu 2017. godine, dakle godinu dana nakon toga, a poznavao ju je i u vrijeme kada se to dogodilo.

– Budila se noću, plakala je, nije željela o tome ništa puno govoriti jer se nije htjela podsjećati na taj događaj, no rekla mi je da, dok se sjeti, da se probudi noću i plače. Kratko vrijeme nakon toga zvala me je u kafić da joj pravim društvo i pomognem počistiti sve kako ne bi ostala sama, a nakon toga sam je odvezao kući. Sjećam se kada je on došao u kafić sa svojim šefom i sjedio na terasi. Nazvala me i rekla: “Tu je”. Znao sam o kome priča. Šćućurila se na podu i plakala i rekla da ne može uopće na terasu blizu njega. Pozvali su drugu zaposlenicu koja je poslužila goste, a ona je nakon toga promijenila posao i više ne radi kao konobarica – ispričao je suprug silovane konobarice. Vrlo potresno je svjedočila i majka napadnute.

Majku pozvali u noći

– Oko pola 4 u noći nazvali su me iz policije i rekli neka dođem u Varaždin i neka uzmem kćerinu odjeću. Kratko sam pričala s njom, a policijska inspektorica mi je ukratko rekla što se dogodilo. Odvedena je zatim u bolnicu na pregled, no nisam išla s njom zato što me nisu pustili. Koliko znam, nakon napada je pobjegla, a auto je ostavila ispred kafića u kojem je radila. Kada je došla kući, rekla je što se dogodilo i otišla se tuširati. Bila je potresena i plakala je, a posljedice su bile dugotrajne. Postala je povučenija osoba, mučile su je noćne more, vikala je i mislila da je netko napada i želi povrijediti. Zvala me u sobu k sebi, bojala se sama odlaziti na posao pa smo je vozili suprug i ja. Nakon napada bila je četiri ili pet dana na bolovanju, a u tom je kafiću radila otprilike još dvije godine, a sada radi drugdje – rekla je na sudu majka napadnute konobarice.

Da je doista pretrpjela veliku duševnu štetu potvrdila je i sudska vještakinja medicinske struke koja je kazala i stručno kategorizirala intenzitet straha i posljedice koje su joj ostale. U odgovoru na tužbu silovatelj nije dvojio kako je pravomoćno osuđen zbog silovanja, no preko odvjetnika je osporavao osnovu i visinu zatražene odštete. Sutkinja je na kraju zasad nepravomoćno dosudila u korist tužiteljice, silovane žene, kojom joj silovatelj mora isplatiti 40.000 kuna sa zakonskom kamatom te joj podmiriti 9000 kuna troškova parničnog postupka.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI