STRAVA U KUKURUZIŠTU Nesretnom mladiću stroj usred noći otkinuo ruku! Život mu je spašen pukim slučajem

Sreća je u nesreći da je Nikola kobne noći u džepu imao mobitel pa je pozvao hitnu pomoć i vatrogasce koji su zaustavili stroj i pomogli da se Nikola čim prije preveze u bolnicu


Autor: podravski.hr — 27.09.2018. / 12:03 Crna kronika

Policija obavlja očevid na stroju za branje kukuruza koji je nesretnom Nikoli (25) otkinuo šaku i učinio ga invalidom

Nikola Tot (25) ostao je bez šake berući strojem kukuruz oko 23 sata u polju u Goli kod Koprivnice. Berač mu je otkinuo ruku nakon što je neoprezno pokušao izvući stabljiku kukuruza koja je nakratko bila blokirala moćni stroj. Nesretni mladić trenutačno se oporavlja u koprivničkoj Općoj bolnici.
Unatoč višesatnom trudu kirurga u koprivničkoj bolnici, nakon dugotrajne komplicirane operacije 25-godišnjak je, nažalost, ostao bez šake. Mladi čovjek igrom slučaja ostao je trajni invalid.
– Tetive na spoju šake s ostatkom ruke bile su previše smrskane i liječnici su na kraju bili prisiljeni na amputaciju. Nikola je u šoku jer je preko noći postao osoba s invaliditetom, no vjerujemo da će se psihički oporaviti i prilagoditi novom životu. Danas postoje razne proteze koje mu mogu olakšati svakodnevcu i najvažnije je da je u strašnoj nesreći izvukao živu glavu – priča nam Nada Tot, Nikolina tetka.
Sreća je u nesreći da je Nikola kobne noći u džepu imao mobitel pa je pozvao hitnu pomoć i vatrogasce koji su zaustavili stroj i pomogli da se Nikola čim prije preveze u bolnicu. Kako se nesreća dogodila u kasnoj noći, i to na “mekoti” izvan naselja, mobitel mu je najvjerojatnije spasio život.

Nikolin traktor s beračem kukuruza u polju kod Koprivnice

– Prava je sreća da je imao mobitel u džepu hlača jer tko zna kad bi ga netko pronašao. Do jutra bi vjerojatno iskrvario, a ovako mu je pružena pomoć u najkraćem mogućem roku – drhtavog će glasa i suznih očiju Nada Tot.
Zajedno s tetkom Nadom, Nikola radi na djedovu imanju u Ždali i kako imaju puno posla, često ide brati kukuruz tijekom noći jer ranije ne stigne.
– U štali imamo 20 krava, a imamo dosta i zemlje. Nikola je zaposlen u jednoj tvrtki pa u sezoni berbe kukuruza nema druge nego da noću obavlja taj posao. Teško nam je svima zbog nesreće, ali hvala dragome Bogu da ta nesreća nije završila tragično. Sad nam je samo važno da se naš Nikola što prije oporavi i izađe iz bolnice – zaključuje njegova teta Nada Tot.
Prema današnjim informacijama iz bolnice, oporavak nesretnog mladića nakon amputacije šake ide prema planu, ali još će ostati u toj ustanovi jer se prati stanje rane. U svakom slučaju, očekuje ga dugotrajan oporavak i ugradnja proteze.
Piše: Dinko Borozan
FOTO: DARKO IMBRIŠA