STRAVIČAN POŽAR Vatra progutala skladište i pogon tvrtke Požgaj, šteta se mjeri u milijunima eura!

Tek pred jutro su vatrogasci i mještani uspjeli obraniti dvije kuće od požara


Autor: podravski.hr — 12.06.2013. / 10:00 Crna kronika

LUDBREG, VELIKI BUKOVEC – U samo pola sata veliki požar potpuno je uništio skladište i pogon obiteljske tvrtke Požgaj u Velikom Bukovcu koja se bavi obradom drva i proizvodnjom parketa i panel ploča. Šteta se mjeri u milijunima eura, a prava je sreća da nitko nije stradao. Video možete pogledati ovdje.
Požar je izbio pola sata nakon ponoći i u trenu zahvatio dva skladišta, proizvodnu halu s robom pripremljenom za izvoz i drvenom građom spremnom za obradu. U jednom trenutku vatra je prijetila i dvjema obiteljskim kućama i pripadajućim gospodarskim zgradama. Drama koja se odvijala teško se mogla opisati riječima, a u gašenju je sudjelovalo stotinjak vatrogasaca iz Varaždinske i Koprivničko – križevačke županije te gotovo svi odrasli muškarci iz Velikog Bukovca.
Uzrok požara nije poznat, a kako do jutra vatra još nije potpuno ugašena, tek nakon što se potpuno osigura požarište krim policajci PU varaždinske zajedno s protupožarnim inspektorom početi će s očevidom kako bi utvrdili što je prouzročilo ovu nezapamćenu tragediju.
Kako smo doznali tijekom petosatne bespoštedne borbe s vatrenom stihijom, požar je izbio na stražnjoj strani skladišta i gotovo trenutno se proširio na dvije hale koje je također vrlo brzo potpuno progutao desetak metara visok plamen. Objekt je osiguravao zaštitar koji na svojim kamerama nije stigao uočio vatru jer su kamere od vrućine u trenu otkazale. Vatrodojavni alarm nalazi se u susjednoj zgradi tako da još nije poznato je li taj sustav zakazao. Jak vjetar nosio je vatru na drugu stranu prostora skladišta gutajući pripremljenu drvenu građu, a požar je zahvatio i spremište lakova za parkete i bačve s kemikalijama.
Tek pred jutro su vatrogasci i mještani uspjeli obraniti dvije kuće od požara. Šteta je zasigurno golema, a više ćemo informacija doznati nakon službenog očevida.
Iz Velikog Bukovca: NIKOLA WOLF I KARLO EISENBEISSER
pozgaj2
pozgaj3