STRAVIČNA NESREĆA Jurio pa u punoj brzini udario u tlo, liječnici se i dalje bore za njegov život

Tijekom izlijetanja od siline udarca mu je spala s glave i zaštitna kaciga koju je imao


Autor: podravski.hr — 31.07.2018. / 11:25 Crna kronika

ILUSTRACIJA/Promjena u stanju motocikliste nema - kratak je bio policijski glasnogovornik

Motociklist (36) koji je u nedjelju stradao u teškoj prometnoj nesreći kod Kozarevca nedaleko od Đurđevca, i dalje se bori za život u koprivničkoj Općoj bolnici. Nesretnik je, podsjetimo, upravljajući motociklom honda koprivničkih registracijskih oznaka oko 20.30 sati upravljao iz smjera Kozarevca prema Kloštru Podravskom.

Kako su priopćili iz policije, izlaskom iz lijevog nepreglednog zavoja zbog neprilagođene brzine zahvatio je desni rub kolnika i po njemu se vozio neko vrijeme sve dok potpuno nije izgubio nadzor nad motociklom. Nesretnik je nakon toga izletio izvan kolnika i zajedno s motociklom u punoj brzini udario u zemljani prilaz polju.

Nesreća se dogodila u večernjim satima/PU Kc-kž

Honda se nakon toga odbila na kolnik, a nesretni je motociklist ostao ležati pored kolnika. Tijekom izlijetanja od siline udarca mu je spala s glave i zaštitna kaciga koju je imao. Kako je zaključeno nakon nesreće, da nije imao kacigu, sigurno bi na mjestu poginuo. No, ionako mu je stanje izuzetno kritično.

– Promjena u stanju motocikliste nema – kratak je bio policijski glasnogovornik objašnjavajući kako iz bolnice nisu primili novosti o stanju 36-godišnjaka za kojeg je tijekom policijskog očevida utvrđeno kako uopće nema ni položen vozački ispit za kategoriju motocikla kojim je upravljao. Zbog težine ozljeda i njihove ozbiljnosti, nije bilo moguće utvrditi je li bio alkoholiziran ili ne. Zbog analize na alkohol ili druge opijate, u bolnici su mu izuzeti uzorci krvi i urina. O prometnoj nesreći iz policije su obavijestili Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici, a nesretnika dok se oporavi čeka prekršajna prijava đurđevačkih policajaca. (ke)