Stravična prometna nesreća: Hvala Bogu da su preživjeli, ali tko će meni sanirati štetu?

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Udarac je bio toliko jak da je velika jela, debla u promjeru 30-ak centimetara, ‘pokošena’ kao od šale. Odnesena je cijela žičana ograda s metalnim stupovima. Pravo čudo da su preživjeli.

Prometna nesreća dogodila se prije desetak dana na križevačkom području, u subotu pola sata prije ponoći. Renault clio u velikoj je brzini izletio s ceste i zaustavio se pred kućom Dragutina Šatvara u Varaždinskoj cesti broj pet.

Automobilom je upravljala 18-godišnja djevojka, a bila je s mladićem. Srećom, oboje su prošli dobro. No, Dragutin Šatvar žali se kako je na mjestu nesreće nastao kaos koji bi netko trebao počistiti. Srušeno stablo, uništena ograda, razliveno motorno ulje posvuda…

– Vlasniku automobila, koji je u subotu pred kućom bio do 11 sati, dok nije prodao olupinu, rekao sam da ne trebam ni lipe, nego samo da ogradu vrati u prvobitno stanje. On mi je kazao kako želim nešto ušićariti te se više nije pojavio. I ja i supruga smo invalidi i ne možemo. Bio sam u Komunalnom poduzeću i tamo su su mi rekli da ne mogu prihvatiti taj posao, moram naći nekog privatnika – veli Šatvar.

A tko će to platiti? Osiguranje. Kada? Tko zna…

– Bio sam u policiji, platio 20 kuna biljega da bih dobio izvješće o nesreći. To će mi poslati poštom doma u roku od 30 dana. Taj mi dokument treba da od osiguranja zatražim naknadu štete na mojoj imovini. Zahtjev sam već podnio, a izvješće ću naknadno priložiti. No, moram čekati agenta osiguranja, koji je odsutan. Nešto definitivno ne štima u tom sustavu. Tragovi nesreće danima su u mom dvorištu i nema nikog da to očisti – nezadovoljan je Šatvar.

Stablo srušeno u nesreći palo je pred kolni ulaz i zapriječilo put njegovu automobilu, pa sada mora preko livade kroz prijelaz koji je Clio ‘otvorio’ u žičanoj ogradi.

A to nije prva prometna nesreća koja se dogodila na tome dijelu Varaždinske ceste.

– Ograničenje je 50 kilometara na sat, ali vozači jure kao ludi. I ovaj Clio koji je završio u mome dvorištu morao je juriti bar 150 na sat. A tek kamioni… Idu više od 80 na sat, od buke supruga i ja ne možemo spavati. Nesreće se događaju svako malo, ova je bila treća u zadnjih mjesec dana. Evo, tu je poginula jedna Đuđrevčanka, baš na mojoj ogradi – pokazuje Šatvar i domeće kako nakon nesreća svi odu i ostave smeće po jarku i dvorištima.

FOTO Nikola Wolf

Ako niste stigli pročitajte i ovo: Koprivnički modeli Deniss i Ozana uživaju na moru!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI