Stravična prometna nesreća kod Đurđevca

Od siline udara prednji dio mercedesa bio je smrskan te je prikliještio Josipa Gašparića kojem su slomljene obje noge i ruka, a izgubio je i dosta krvi pa je još uvijek u životnoj opasnosti


Autor: podravski.hr — 14.12.2012. / 10:48 Crna kronika

ĐURĐEVAC – Josip Gašparić (55) iz Đurđevca teško je stradao u prometnoj nesreći koju je skrivio u srijedu oko 20 sati na Podravskoj magistrali na ulazu u Đurđevac iz smjera Pitomače. Svojim je mercedesom Josip Gašparić zbog neprilagođene brzine u zavoju izgubio kontrolu nad autom te prešao u suprotni prometni trak i izravno se sudario s kamionom koji je u tom trenutku nailazio. Od siline udara prednji dio mercedesa bio je smrskan te je prikliještio Josipa Gašparića kojem su slomljene obje noge i ruka, a izgubio je i dosta krvi pa je još uvijek u životnoj opasnosti. Smrskani prednji dio mercedesa zadao je velike probleme vatrogascima te je izvlačenje Josipa Gašparića iz auta trajalo 45 minuta. Vozač kamiona lakše je ozlijeđen.
Od Zlatka Gašparića, Josipovog sina, doznali smo da liječnici još uvijek ne mogu utvrditi jesu li Josipu stradali i unutrašnji organi.
– Tata je odmah operiran jer je imao otvorene prijelome nogu, a život mu je ugrožen zbog gubitka velike količine krvi. Iako je priključen na aparate, pri svijesti je i može čuti i razumjeti sve što mu govorimo pa se nadamo da će se oporaviti. Zahvalili bismo vatrogascima koji su učinili sve što je u njihovoj moći da čim prije izvuku tatu iz smrskanog auta – rekao je Zlatko Gašparić.
Prednji dio kamiona u koji se zaletio Josip Gašparić nakon sudara ostao je ukopan u snijegu u grabi uz cestu pa se promet tim dijelom Podravske magistrale odvijao jednosmjerno sve do četvrtka ujutro kad je izvučen uz pomoć traktora.